Lemon Squeeze. Foto: PR
Lemon Squeeze. Foto: PR PR

Dinsdagmiddag en vrijdagavond concert in Catharinakerk

Muziek

DOETINCHEM - Een lunchconcert op dinsdag 2 augustus van 12.00 tot 13.00 uur in de Catharinakerk wordt gegeven door Irene Idema & Erik Muller (piano en cello).

Erik Muller en Irene Idema leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding in het Academisch Ziekenhuis Groningen. Ze zijn gaan samenspelen en niet veel later ook met elkaar getrouwd. Inmiddels wonen ze al jaren in Doetinchem en hebben ze met veel plezier hun werkende leven in het Slingeland Ziekenhuis doorgebracht. Af en toe treden ze ook op als muzikaal duo. Zij hebben onder andere een koffieconcert in de Wingerd gegeven en diverse malen opgetreden in de serie huiskamerfestival ‘Muziek bi’j de Naobers’. Ook verzorgden ze eerder een lunchconcert in de Catharinakerk Bij dit lunchconcert zullen ze muziek van onder andere Chopin, Rachmaninoff en Franck vertolken, waarbij naar hun idee, het samenspel tussen cello en piano helemaal tot zijn recht komt. Entree is vijf euro.
Het vrijdagavondconcert op 5 augustus van 20.00 tot 21.00 uur in de Cathariankerk is van Lemon Squeeze. De formatie wordt gevormd door Henk Ankoné (zang, gitaar, ukelele), Theo Worm (klarinet, banjo, mandoline), Nico Hoogland (accordeon, bandoneon) en Gérard Baldeo (gitaar, basgitaar). “Door onze ervaringen tijdens pandemie hebben we een andere kijk gekregen op ons leven en zijn we veel dingen weer opnieuw gaan waarderen. Dat geldt zeker voor de waardering voor onze geliefden, familie en vrienden, maar hoogstwaarschijnlijk ook voor muziek: oude liedjes kregen een andere lading bijvoorbeeld door eenzaamheid en gemis of door onverwachte momenten van ontroering of vreugde.”
De muzikanten van Lemon Squeeze laten zich inspireren door muziek van over de hele wereld en verwerken hele uiteenlopende muziekstijlen en tradities in hun repertoire: van jidische klezmermuziek en de Portugese fado uit Europa tot cajun en norteño uit Noord Amerika, een beguin uit het Caraïbisch gebied, en traditionele volksliedjes uit Oost Afrika en Zuid Oost Azië. Deze avond speelt Lemon Squeeze een dwarsdoorsnede van hun repertoire en laten ze u horen wat de pandemie met hun muziek heeft gedaan. Entreevijf euro.
Expositie in de Catharinakerk: dinsdag, vrijdag en zaterdag (2 tot en met 6 augustus) van 13.00 tot 15.00 uur. De schilderijen van Tina Baas zijn ook in deze week nog te bekijken. In de tweede helft van de week is er tevens de maandelijkse boeken- en platenmarkt in de Catharinakerk.
Het zomerprogramma van Catharina Cultureel ligt in het portaal van de Catharinakerk aan het Simonsplein en is gratis mee te nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier