Sandra Vriese. Foto: PR
Sandra Vriese. Foto: PR PR

Sandra Vriese werkt aan EP ‘Won’t stop’

Muziek

HUMMELO - Sandra Vriese neemt later dit jaar een EP op met eigen nummers. Voor de zangeres, die in de Achterhoek ook bekend is als zangeres van de coverbands Perfect Showband en Mainz, is dit een nieuwe stap in haar carrière. “Ik heb in de afgelopen maanden gemerkt dat ik daar klaar voor ben.” Om de opnamen van de EP te bekostigen is zij een crowdfunding gestart bij voordekunst.nl, een platform voor de creatieve sector.

“Al vanaf het begin ben ik bezig geweest met eigen liedjes”, vertelt Vriese, die in 2013 haar eerste single uitbracht. “Als ik nu terugkijk op ‘Colours’ dan hoor ik daar echt de Sandra die ik toen was. Ik heb inmiddels ruim 9 jaar op het podium gestaan met verschillende bands, heb meer ervaring in de studio en ik ben gediplomeerd zanglerares.”

Zonder stem
Voor dat diploma volgde Vriese een opleiding aan Complete Vocal Institute in Kopenhagen. “Toen Sandra bij ons kwam, was zij aan haar stem geopereerd en vroeg zij zich af of het nog wel goed zou komen. Wij zijn blij dat wij haar hebben helpen om haar stem weer terug te vinden”, vertelt Ulrik Elholm, docent bij CVI.
“Het was voor mij best spannend”, vult Vriese aan “Ik twijfelde enorm, maar de operatie en vooral de lessen daarna in Kopenhagen zijn voor mij wel momenten geweest om dingen in gang te zetten”
Inmiddels heeft zij voldoende eigen nummers geschreven om de studio in te gaan. De opnamen vinden komende maand plaats bij Hillroad Records in Luttenberg. “Eind september komt dan de eerste single uit, die heeft als titel ‘Won’t Stop’. Want dat is wat ik mij heb voorgenomen toen ik na de operatie niets mocht zeggen, laat staan zingen: ik stop niet voor ik mijn droom heb waargemaakt.”
Om die droom te realiseren, is Vriese nu op zoek naar donateurs. “Het mooie van Voordekunst is dat ik hen ook iets terug kan geven; een EP, een concert in de huiskamer of kaartjes voor mijn releaseshow op vrijdag 13 januari in Willemeen in Arnhem.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier