Sopraan Nanette Mans. Foto: Jan Verburg
Sopraan Nanette Mans. Foto: Jan Verburg PR

Ars Musica trapt project af over muzikaal genie

Muziek

DOETINCHEM -  Ars Musica start op vrijdag 7 oktober in Doetinchem met het eerste concert in de concertreeks ‘Fantastische Felix’. 

Dit concert wordt gehouden in Het Oude Dijkhuis met Ars Musica Orkest en Nanette Mans (sopraan), onder leiding van Patrick van der Linden.
Componist Felix Mendelssohn Bartholdy zal de komende zeven jaar van 2022 tot 2029 een stempel drukken op de muzikale visie van Ars Musica. Het leven van dit wonderkind, zijn invloed, zijn inspiratiebronnen, zijn reizen, zijn niet te bevatten talent, zijn getalenteerde zus Fanny en zijn uitvoeringen van Bach en Mozart: het zijn allen thema’s die door Ars Musica komende jaren worden uitgewerkt in voorstellingen, concerten en online blogs.
Allereerst op 7 oktober met het concert ‘Fantastische Felix’, te zien in Het Oude Dijkhuis in Doetinchem.
Mendelssohn behoort vandaag de dag tot de populairste componisten van de Romantiek. Het was Felix die in 1829 voor het eerst na honderd jaar weer Bachs Matthäus Passion uitvoerde, een sensatie in die tijd. Hij zag de zeldzame schoonheid van Bachs muziek én nam de moeite deze voor een breder publiek toegankelijk te maken. De hedendaagse levendige Bach-traditie is er dankzij hem.
Tegelijkertijd wordt Mendelssohn ook als vernieuwer gezien, die talloze nieuwe composities van tijdgenoten programmeerde. Hij vervoert het publiek zowel terug als vóóruit in de muziekgeschiedenis, waarmee zijn werk doet inzien dat geen componist en geen werk helemaal op zichzelf staat. Info en tickets:


www.stichtingarsmusica.nl/projecten/fantastische-felix/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier