Ensemble De Nootzaak
Ensemble De Nootzaak R.Knoop; Rene Knoop

Ensemble De Nootzaak brengt Ludwig in Amphion

Muziek

DOETINCHEM - Ensemble de Nootzaak staat op zondag 9 oktober om 11.30 uur in Amphion met Ludwig; een afwisselend klassiek programma gebaseerd op werken van de componist zelf, van diens leermeester Joseph Haydn en van Beethovens grote bewonderaar Johannes Brahms.

Eind 2020 was het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven het levenslicht zag. Voldoende aanleiding voor Ensemble de Nootzaak om een programma samen te stellen met werken van en rond deze baanbrekende componist, wiens invloed op de muziekgeschiedenis tot op de dag van vandaag nog duidelijk te merken is.
De Nootzaak bestaat uit vier blazers (hobo, klarinet, fagot, hoorn) en een pianist die, naast hun werkzaamheden als docerende en uitvoerende (orkest-)musici, met veel plezier en toewijding kamermuziek maken, op hoog niveau. “Hoewel ons handelsmerk geen daadwerkelijke noten en zuidvruchten beslaat, zoals de naam misschien doet vermoeden, bieden wij wel degelijk een grote verscheidenheid aan ‘noten’ in onze ‘zaak’. Muziek en daarmee cultuur aan de man brengen, daar zien wij als Ensemble de Nootzaak van in.”

Lebbis
Lebbis (Hans Sibbel) staat op donderdag 6 oktober in Amphion met ‘De Ziel’, het derde deel uit zijn trilogie ‘De Bovengrens’. Op humoristische wijze bespreekt de komiek het ongrijpbare van de ziel. Tickets voor de voorstelling zijn te koop via amphion.nl/theater en kosten 22,50 euro.
Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert. Als wij er niet toe doen, rest ons maar één ding: doen alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier