Koor Janboel. Foto: PR

Koor Janboel. Foto: PR

PR

Koor Janboel staat stil bij 20-jarig bestaan

Muziek

GAANDEREN - Deze maand staat ‘Koor Janboel’ stil bij het 20-jarig jubileum. 

Met een gemiddelde van meer dan elf optredens per jaar blijkt dat er veel plaats is voor een Janboel. Jan Geerts: “Wij brengen vlotte Nederlandstalige liedjes maar ook een groot deel in het Achterhoeks dialect.
“In oktober 2002 is Janboel als smartlappenkoor gestart, zoals toen wel meer koren deden maar na een aantal jaren zingen in verpleeg- en verzorgingshuizen en voorzien van een repertoire met veel droevige momenten zoals afscheid en verlies van een geliefde hebben wij geleidelijk aan het repertoire omgegooid. Veel leed en smart er uit en meer stemming en vrolijkheid er in. Dat maakte ook de wijziging van ‘smartlappenkoor Janboel’ naar ‘Koor Janboel’ mogelijk”, vertelt Geerts.
“De lat ligt bij ons niet zo hoog; als je maar kunt zingen en van het Nederlandstalige repertoire houdt, daarbij komt nog wel dat je de woensdagavond gereserveerd moet houden voor de repetitie.”
Nieuwe koorleden zijn welkom. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen tijdens een repetitie in de zaal van TTV Odion in Gaanderen, locatie aan de Korte Huitinkstraat 15. De mogelijkheid bestaat om via een Meedoenarrangement of Meedoenregeling lid te worden.
Meer informatie is te vinden op www.janboel.org en aanmelden kan via info@janboel.org en 0315-328687.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier