Pip Lieke Lucas en Eva van der Post in Sympathy for the devil. Foto: Erik Franssen

Pip Lieke Lucas en Eva van der Post in Sympathy for the devil. Foto: Erik Franssen

Meedogenloos muziektheater over The Rolling Stones

Muziek

DOETINCHEM - Sympathy for the Devil is een spijkerharde show over twee sensationele jonge vrouwen: Marianne Faithfull en Anita Pallenberg . Dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones. Een ongefilterd verhaal op de gelijknamige soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions. Deze voorstelling is op woensdag 14 december te zien bij Amphion Theater.

Het verhaal speelt zich af in 1966, als alles anders moet. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, eigen mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten de jonge vrouwen elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om tot op de bodem leeg te slurpen. Grenzen zoeken, grenzen overgaan. Maar wat als je jezelf en elkaar dreigt te verliezen?
Marianne Faithfull wordt gespeeld door Pip Lieke Lucas, bekend van onder meer Outer Space en Dirty Lines (Netflix) en De Luizenmoeder. Eva van der Post, (14 DE MUSICAL, Onze Jongens in Miami, Soldaat van Oranje) is Anita Pallenberg. Ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid?
Sympathy for the Devil volgt Anita en Marianne backstage. Hun leven zal hoge pieken kennen, maar ook onvoorstelbaar diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met ‘nu’ zijn groter dan gedacht. We zijn opnieuw de grenzen van seksualiteit en emancipatie aan het onderzoeken.
De makers willen wegblijven van een tribute-voorstelling over de Stones, maar gebruiken de befaamde band Stones Sessions als populair en herkenbaar ingrediënt om het verhaal van ‘nu’ te vertellen. Deze theatervoorstelling is daarmee ook een echte must-see voor Stones-liefhebbers.

Sympathy for the Devil is woensdag 14 december om 20.00 uur te zien in de Rabobank Zaal van Amphion Theater, locatie Hofstraat 159. Info en tickets via de website.


amphion.nl/theater

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier