Hans-Erik Dijkstra. Foto: Ivan Calmes

Hans-Erik Dijkstra. Foto: Ivan Calmes

Pianist uit Doetinchem geeft vakantieconcert op Curaçao

Muziek

DOETINCHEM  - Hij ging erheen voor een vakantie, maar een verzoek van een oud-medestudente kon hij niet weigeren: De Doetinchemse pianist Hans-Erik Dijkstra (nu docent bij Amphion Muziekschool), verzorgde op maandag 1 mei een ontspannen concert op Curaçao. 

Dijkstra studeerde eind jaren tachtig piano aan het conservatorium in Enschede. Een medestudente van hem, Carolina Nicolaas, kwam uit Curaçao, waar ze inmiddels directeur is van de muziekschool van het Cultureel Centrum Curaçao (CCC). Via Facebook kwamen ze jaren later weer met elkaar in contact. Hans-Erik stuurde een bericht naar Carolina dat hij naar Curaçao kwam voor een korte vakantie, waarop zij hem vroeg of hij een concert wilde geven op het CCC.
Daar had Hans-Erik wel oren naar en het koffieconcert vond plaats op maandag 1 mei, een nationale vrije dag. De zaal zat vol publiek van alle leeftijden. Voorafgaand aan het concert vroeg Carolina of iedereen de telefoon op vliegtuigstand wilde zetten, anders zou de ongelukkige wiens telefoon ging rinkelen voor straf alle 24 toonladders voor het publiek moeten spelen.
Dijkstra voerde werken uit van elf componisten onder wie Bach, Scarlatti, Vivaldi, Beethoven, de Franse componiste Cecile Chaminade, Ravel en Ten Holt. Ook speelde hij een stuk van een Oekrainse componist, Siergiej Bortkiewiz die nu veel naar voren wordt geschoven vanwege oorlog in Oekraïne. Hij liet ook twee eigen composities horen: een Indonesisch stuk (het geboorteland van zijn moeder) en een ode aan zijn vriendin Niki.
Naast al deze serieuze stukken had het concert ook een hilarisch moment. Dijkstra laste een pauze in tussen twee werken omdat hij een mier over de toetsen had zien lopen. Omdat het vorige stuk toevallig een abrupt einde had dacht het publiek dat hij vanwege dat insect gestopt was. En na het geslaagde concert kon Erik-Hans zijn vakantie op Curaçao vervolgen. Want daar kwam hij uiteindelijk voor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier