Foto: PR
Foto: PR

Koor Liberate en jeugdorkest SBOG geven samen concert

Muziek

GAANDEREN - Op vrijdag 15 december om 19.30 uur laten in de St. Martinus te Gaanderen koor Liberate en het jeugdorkest SBOG afzonderlijk en samen horen wat zij aan klanken kunnen produceren. De entree is gratis. Samen gaan koor en orkest op zoek naar de broodnodige Stille Nachten om ons heen...

Mariet Jansen van Kesteren is in het Gaanderense dorp geen onbekende. Vele jaren lang was zij als leerkracht verbonden aan de St. Augustinusschool. Zij is aanwezig als meestervertelster in het ook bij vlagen poëtische concert.
Een hele speciale gast in het concert is Eduardo Villarroel Mera. Eduardo is een Spaanse klarinettist die drie jaar geleden naar Nederland kwam voor zijn Master Klassieke Muziek. Hij heeft samengewerkt met het Nationaal Opera, het Concertgebouworkest en Metropoolorkest.
In het opleidingsorkest van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) spelen maar liefst veertien gevorderde jonge musici. Hun repertoire varieert van filmmuziek tot pop en rock en nog véél meer. Dat allemaal onder leiding van de Dorien Jansen Venneboer.
Het organiserende Koor Liberate zal uiteraard ook zelf van zich laten horen en presenteert voor dit concert een aantal hagelnieuwe ingestudeerde werken. Dirigent Harry Thissen smeedt het allemaal tot een geheel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant