Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores. Foto: PR
Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores. Foto: PR

Afscheidsconcerten Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores

Muziek

SILVOLDE/ZELHEM - Het Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores wordt in januari opgeheven. De koorleden hebben dat met pijn in hun hart moeten besluiten, onder andere doordat de dirigente heeft aangekondigd te willen stoppen en enkele leden meer moeite krijgen om op het hoge niveau te zingen dat dit koor vereist, onder andere vanwege hun toenemende leeftijd. Omdat het een klein koor is met dertien zangers levert dat dermate grote problemen op voor het voortbestaan dat ook een doorstart helaas niet mogelijk is gebleken.

179 optredens
Cantores Versicolores is in 2005 opgericht als klein mannenkoor met twaalf koorleden. Tot 2016 heeft Dineke de Roo de muzikale leiding gehad. Vanaf die tijd zingt het koor onder leiding van dirigent Marga Roelofs. In de achttien jaar van haar bestaan heeft het koor een grote reputatie opgebouwd, wat blijkt uit het grote aantal optredens. In totaal zijn er 179 optredens verzorgd, enkele eigen concerten, maar voor het grootste deel op uitnodiging. Er is vele malen muzikaal medewerking gegeven aan kerkdiensten, voor het grootste deel in diverse kerken in de Achterhoek.

Hoogtepunten
Enkele hoogtepunten van Cantores Versicolores waren een zestal concerten in de Barockkirche in het Duitse Zwillbrock, jaarlijkse concerten in de Gasthuiskerk in Doesburg op koningsdag, diverse ikonenwijdingen in de RK kerk in Hattemerbroek, enkele malen deelname aan de Achterhoek spektakeltour, een bijzonder concert in een gevangenis in Veenhuizen (Drenthe) en niet te vergeten de Cd-presentatie in de Catharinakerk in Doetinchem.

Afscheidsconcerten
Cantores Versicolores wil graag iedereen de gelegenheid geven om nog een keer te genieten van de mooie gedragen religieuze liederen uit de Byzantijnse traditie en enkele Oost-Europese volksliederen en geeft daarom een tweetal afscheidsconcerten:
Vrijdag 19 januari in de Protestantse kerk aan de Kerkenstraat 6 in Silvolde. Aanvangstijd: 20.00 uur.
Zondag 21 januari in de Lambertikerk, Markt 2 in Zelhem. Aanvangstijd: 15.00 uur.

De toegang bij beide concerten is gratis, reserveren is niet nodig. In de pauze staat koffie/thee klaar en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant