Dennis Vieberink. Foto: Roel Kleinpenning
Dennis Vieberink. Foto: Roel Kleinpenning

Bluesminnend Nederland kan weer los bij zaal De Vos

Muziek

WESTENDORP - Wie De Vos zegt, zegt Bluesnight Westendorp. Zowel Achterhoekers als trouwe liefhebbers uit het hele land. Voor bluesfanaten is deze avond, die zaterdag 3 februari voor de 32e keer plaatsvindt, een waar ‘statuut’.

Door Kelly Heerink

Ook de 47-jarige uitbater Dennis Vieberink - ook woonachtig in Westendorp - kwam een aantal keer naar Bluesnight als bezoeker. Hij runt De Vos Eten & Drinken sinds oktober 2022. Dit doet hij samen met zijn vrouw Richelle Cornelissen. Ze hebben de kroeg ‘in ere hersteld’. “Zij is heel creatief: creëren en interieur. Ik kom uit het onderwijs, was docent horeca en freelance-kok.”
De ondernemer wil, naast een goede kaart in het restaurant, meer doen met muziek en klein theater in De Vos.

Dit jaar is de eerste editie dat-ie Bluesnight organiseert. “Eerder deed oud-eigenaar Gert Lovink dat samen met een club die ik ‘de blueswijzen uit het Oosten’ noem”, vertelt Dennis. “Ik hou wel van de muziek en ging ook wel naar de Bluesnight en struinde bluesconcerten af in Schiller - Aalten, maar ik heb zo geen idee wat er nu hip and happening is.” 

Gelukkig weten ‘de blueswijzen’ en het grote netwerk dat zij inmiddels hebben opgebouwd dat wel. De avond start om 20.30 uur met Mojo Hand: “Een fantastische bluesband die met plezier, energie en passie speelt en je the Blues experience laat voelen.”
De tweede band is Luca Holkenborg & Uncle Rudi: “Luca is nog maar 14 jaar jong en kan al zeggen dat hij mocht jammen met bekende bluesmuzikanten. JAVA|WEBSTER sluit af en zal het onlangs en gelijknamige gepresenteerde album ten gehore brengen en het publiek meenemen in variërende stijl van blues, ballads, rock en soul.
Tussen de optredens op het hoofdpodium zal Herbie Blues het café opluisteren met New Old Stock Blues.

Voor veel publiek voelt de bluesnight als een soort reunie. Dat geldt ook voor Mario Tenk (één van de blueswijzen). Hij heeft - en is zeker niet de enige - een plakboek met alle hardcopy tickets. “Ik ben er niet alle jaren bij geweest, maar wel heel vaak”, vertelt hij. Ook achter de schermen regelt hij een hoop. Dennis vindt dat mooi om te zien, hoe ook fans uit Aalten, Winterswijk en Dinxperlo allemaal naar De Vos komen, om een fysiek kaartje te bemachtigen voor het plakboek. “Tegenwoordig kan je natuurlijk ook via ticketservice online een kaartje bestellen.” 

Anders dan voorheen, is de datum. Normaliter staat de Bluesnight altijd in het laatste weekend van januari op de agenda. “We wijken dit jaar een weekje uit, vanwege het evenement Temple Of Rock bij De Radstake”, legt hij uit.
Niet iedereen is daar heel blij mee. “Ik kreeg van een stel al terug dat ze speciaal vrij hebben gehouden in het laatste weekend van januari en dit weekend weg zijn”, aldus Dennis die benadrukt dat dit een uitzondering dus eenmalig is. “We beginnen vroeg met de programmering. Het wordt grootser en ik wil nog meer stijgen in kwaliteit”, aldus een ambitieuze ondernemer. “En ik wil het nog minimaal 32 keer laten gebeuren.”

Kaarten koop je bij De Vos Eten & Drinken of bestel je online - dat kan hier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant