Lex van Santen en Gonny Pastoor van Kringloop Aktief in Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning
Lex van Santen en Gonny Pastoor van Kringloop Aktief in Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning

Muziek- en kunstdag met bijzondere items bij Kringloop Aktief

Muziek

Doetinchem – Zaterdag 18 mei kan iedereen het muzikale hart weer ophalen tijdens de jaarlijkse muziekdag bij Kringloop Aktief in Doetinchem. Er is niet alleen op muziek- en audiogebied van alles te vinden, maar ook voor de kunstliefhebber is de kringloopwinkel een bezoek waard.

Door Hans Hissink

Wie de etalage ziet, hoeft niet lang te gissen naar wat er aankomende zaterdag te doen is bij Kringloopwinkel Aktief in Doetinchem. Vinyl platen, een elektrische gitaar, een antieke platenspeler en trommels staan in het zicht bij het betreden van de winkel. 

Lex van Santen is sinds de tachtiger jaren van de vorige eeuw al betrokken bij Kringloopcentrum Aktief. Hij licht een tipje van de sluier van wat er allemaal te vinden is tijdens de themadag bij de kringloopwinkel. “Wat vooral opvalt is dat er veel jazzmuziek op CD beschikbaar is. Op dat gebied is er meer aanbod dan voorheen.”

Drukte
Volgens Gonny Pastoor, vestigingsleidster van Kringloop Aktief Doetinchem, kijkt iedereen bij de kringloopwinkel uit naar de muziek- en kunstdag. “De vrijdag ervoor werken we langer door zodat alles voor elkaar is voordat de winkel zaterdagochtend opengaat. Alle medewerkers kijken er enorm naar uit en zijn ontzettend gemotiveerd om hun beste beentje voor te zetten. Vanwege de verwachte drukte wordt er meer personeel ingezet dan op een normale zaterdag.”

Wie van vintage houdt, is volgens Gonny aankomende zaterdag aan het juiste adres bij de kringloopwinkel. “Er is vintage kleding, maar ook beeldjes, spreien, dekens en speelgoed zoals blikken autootjes.”
Vooral Lex is bezig met het sorteren van artikelen die allemaal met muziek te maken hebben. “Ik kom hele mooie dingen tegen die uiteraard te koop zijn tijdens de muziekdag. LP’s, CD’s, DVD’s met live muziek, boeken met songteksten, maar ook biografieën, schilderijen en foto’s. Liefhebbers kunnen ook neuzen tussen kleding die bijvoorbeeld te maken heeft met de Zwarte Cross. Bijzonder zijn de klokken met de logo’s van AC/DC en Metallica erop, maar ook een uniek kartonnen bord van Normaal.” Verder zijn er draaitafels, versterkers, tuners, dvd-spelers, geluidsboxen, een heus mengpaneel, verschillende gitaren en zelfs een cello te vinden.

Vorig jaar was het extreem druk tijdens de jaarlijkse muziek- en kunstdag die deze keer alleen in de vestiging in Doetinchem plaatsvindt. “Om 09.00 uur stond er al een hele rij mensen voor de deur terwijl de winkel pas om 10.00 uur opengaat. We verwachten dat dat deze keer ook weer het geval is. Liefhebbers komen uit de hele regio en weten de weg al te vinden naar de plek waar de LP’s en CD’s staan en waar de audioapparatuur en muziekinstrumenten uitgestald zijn. Er komen ook heel veel mensen die je niet ziet tijdens normale verkoopdagen,” aldus Lex. “Doordat het tijdens deze dag altijd drukker is dan normaal bij de kringloopwinkel, adviseren we om op tijd te komen. Ervaring leert dat de mooie dingen het eerste weg zijn.”

Voor Lex is verkoop van artikelen niet het allerbelangrijkste. “Het is ontzettend leuk om het gesprek met klanten aan te gaan over hun muziekkeuzes.” “De dag is geslaagd wanneer de klanten allemaal tevreden naar huis gaan,” vult Gonny aan.
Na de muziek- en kunstdag blijven de spullen nog even in de winkel staan. “Er zijn altijd mensen die achteraf horen dat deze themadag gehouden werd. Die komen de week erna, vooral op de maandag, nog kijken wat er zoal beschikbaar is. De mooiste dingen zijn dan uiteraard al weg.”

De audioapparatuur is getest. “Op gekochte artikelen zit een soort garantie van 24 uur. Het gekochte product kan thuis direct getest worden. Mocht er iets mee zijn, kunnen ze er uiteraard mee terugkomen. Wanneer iets niet getest is door ons, dan zit er een sticker op waaruit dat blijkt.”

Waar en wanneer
De muziek- en kunstdag is op zaterdag 18 mei van 10.00 - 17.00 uur bij Kringloop Aktief aan de Gildenstraat 43 in Doetinchem. Zolang de voorraad strekt krijgt iedere bezoeker een gratis CD mee naar huis.


aktiefonline.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant