Werken in het landschap. Foto: PR
Werken in het landschap. Foto: PR PR

Met Buur maakt Natuur samen aan de slag

Natuur

DOETINCHEM - Buur maakt Natuur werkt regelmatig in het landschap, dit doen zij op drie natuurterreinen, namelijk ‘t Knapperslag in de Wehlse Broeklanden, De Watertap in Gaanderen en Natuurpark Overstegen in Doetinchem. 

Op zaterdag 6 november tijdens de Natuurwerkdag zetten kan eenieder meedoen. “Een ochtend meehelpen in de natuur en lekker actief bezig zijn. Aan het einde van de ochtend ga je met een voldaan gevoel naar huis. En het is nog berengezellig ook”, aldus de organisatie.
De natuurwerkdag van Buur maakt Natuur vindt plaats op drie locaties: De Watertap, ‘t Knapperslag en in Natuurpark Overstegen, men kan dus kiezen op welke locatie je wilt deelnemen. Op twee locaties zal om 9.30 uur gestart worden en duurt de werkochtend tot circa 12.00 uur. In Natuurpark Overstegen kun je terecht van 9.00 tot 15.00 uur.
Tussendoor is er pauze met koffie, thee en iets lekkers, neem zelf eventueel brood mee. “We gaan op ‘t Knapperslag onder meer bezig met het afzagen van Canadese populieren die inheemse bomen en struiken verdringen. Hiermee maken wij ruimte voor insecten en vogels door het voedselaanbod gevarieerd te houden. In het Natuurpark Overstegen gaan we wilgen knotten en nestgelegenheid creëren voor onder andere de wilde bij. En op De Watertap gaan we graag samen met jou aan de slag met het verwijderen van vogelkers om daar het bijzondere rivierduinbos te behouden en openheid te geven.”

Aanmelding
Heb je ook zin in actief buiten zijn op De Watertap of een van de andere locaties? Kom dan samen met je gezin, (sport)maatje of alleen en help mee met de vrijwilligers van Buur maakt Natuur! Kijk voor meer informatie en je aanmelding op www.buurmaaktnatuur.nl en meld je snel aan op locatie naar keuze via www.natuurwerkdag.nl.


www.buurmaaktnatuur.nl

www.natuurwerkdag.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant