Smalle Weegbree.
Smalle Weegbree. PR

Cursus Wilde zaadplanten Determineren

Natuur

HALLE - Vraag jij je ook wel eens af hoe die plant heet die je ziet? Met de apps van tegenwoordig kun je vaak al een antwoord in de goede richting krijgen, maar ja hoe weet die app dat? Welke kenmerken geven de plant die naam? Als je daar iets meer van wilt weten is de cursus ‘Wilde zaadplanten determineren’ een uitstekend begin.

De cursus wordt georganiseerd door de natuurverenigingen KNNV Regio Doetinchem en IVN De Oude IJsselstreek in en rond Doetinchem.
Tijdens acht donderdagavonden worden cursisten begeleid om de belangrijkste kenmerken en families van bekende wilde zaadplanten te leren herkennen met behulp van onder meer echte planten en een veldgids. Op drie zaterdagochtenden gaan de cursisten in het veld wilde planten bekijken.
Bij het cursusgeld is een syllabus (soort handleiding) en koffie/thee tijdens de avonden inbegrepen. Bovendien kan tijdens de cursus gebruik worden gemaakt van een veldgids in bruikleen.
De cursus start op 31 maart en duurt tot en met 9 juni. Deze lesavonden zijn in De Ruumte aan de Nijmansedijk 20a in Halle. De veldbezoeken houden we in april, mei en juni. Dankzij een bijdrage van de Ger van Zanen-Vouchers is het cursusgeld voor leden 65 euro en voor niet-leden 85 euro.
Meer informatie en opgave via www.doetinchem.knnv.nl of bij voorzitter@doetinchem.knnv.nl 06-30986621

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier