Logo.
Logo. PR

Achterhoekers op de fiets voor het klimaat

Natuur

DOETINCHEM - Veel mensen in de Achterhoek maken zich zorgen over het klimaat, het extreme weer en de achteruitgang van de natuur. Een heleboel burgers, boeren en buitenlui zetten zich daadwerkelijk in: zij gaan op de fiets in plaats van met de auto, trekken een dikke trui aan en zetten de verwarming een graadje lager, ruimen zwerfafval op, zaaien bloemen voor bijen of kiezen voor lokaal biologisch geteeld voedsel.

Om deze mensen te verenigen, is een beweging opgericht met de naam: ‘Liefde voor het klimaat’ met als doel verbinding te zoeken, contact te leggen, initiatieven te ontplooien en elkaar te steunen.
Als aftrap is gekozen voor een ouderwets gezellige fietstocht door de mooie natuur rond Doetinchem. Gehoopt wordt op een fantastisch superlange rij fietsers zodat voor iedereen zichtbaar wordt hoeveel mensen -stilletjes- hart hebben voor het klimaat.

De Klimaat fietstocht start op zaterdag 12 maart om 11.30 uur (verzamelen kan vanaf 11.00 uur) bij centraal station Doetinchem. Deelnemers zorgen zelf voor fiets en lunch. Tijdens de lunchpauze, bij de Stadsboerin, is er alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Rond 14.30 uur is het fietsen gedaan en is er gelegenheid om in de binnenstad een terrasje te zoeken en na te praten. Aanmelden en nadere informatie verkrijgbaar via liefdevoorhetklimaat@gmail.com. Tevens te vinden op Facebook/Instagram.
Na Doetinchem volgt een week later, op 19 maart, een tocht in Winterswijk. Daarna zullen er, verspreid over de Achterhoek, meer fietstochten volgen om uiteindelijk toe te werken naar de allereerste echte Achterhoekse Klimaatmars op 4 juni.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant