Werkzaamheden in volle gang. Foto: PR
Werkzaamheden in volle gang. Foto: PR PR

Na jaren wachten eindelijk aanplant van de Mussenhorst

Natuur

WEHL - Nadat er in 2016 hoogspanningsmasten door de Wehlse Broeklanden werden gebouwd, was ook de afspraak gemaakt dat Tennet extra natuur zou aanplanten. Extra natuur waar omwonenden van met name het gebied de Mussenhorst op zaten te wachten. Nu zes jaar na dato is het eindelijk zo ver.

Buurtbewoners en omwonenden Raymond & Renate Klein Gunnewiek hebben een tijd lang gedacht dat er helemaal geen aanplant zou komen. “We zijn bij veel informatieavonden geweest, veel gemaild en gebeld met de gemeente. Maar iedere keer hoorden we dat het nu toch echt snel ging beginnen. Mooie plannen waren er, maar echt vaart was er niet.”
Dit veranderde toen ze in contact kwamen met Maarten op de Weegh. “Gelijk nadat Raymond mij belde, ben ik langs gegaan bij de Mussenhorst”, zegt de PvdA-lijsttrekker. Ook Op de Weegh heeft een jaar lang er bovenop moeten zitten, met veel bellen, mailen en zelfs twee keer over schriftelijke vragen aan het college.
De Mussenhorst is het centrale punt in de Wehlse Broeklanden. Een groot aantal wandelpaden kruist hier elkaar. De grond naast de oude boerderij is nu ingericht met kikkerpoelen, er grazen minikoeien door het wandelgebied, er staan een aantal appelbomen waar wandelaars appels kunnen plukken en er zijn plekken om te picknicken. Raymond: “Een prachtig stukje Wehl, die door de aanplant weer een stuk mooier is geworden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant