Pauze tijdens een van de vorige fietstochten. Foto: PR
Pauze tijdens een van de vorige fietstochten. Foto: PR

Klimaatfietsen door de Achterhoek

Natuur

ACHTERHOEK - De beweging ‘Liefde voor het klimaat’ is opgericht om mensen in de Achterhoek op een positieve manier samen te brengen en in beweging te zetten. De Klimaatfietstochten zijn daar een mooi voorbeeld van. De eerste drie, door respectievelijk Doetinchem, Winterswijk en Ruurlo, waren gezellig en succesvol: alle deelnemers gaven aan betrokken te willen blijven. Het smaakte naar meer, aldus de organisatie. Nu staat op zaterdag 14 mei een fietstocht door Wehl en omgeving op het programma. 

De rit van circa twintig kilometer voert eerst naar het Wehlse bos. Een enthousiaste groep vrijwilligers, Vrienden van het Wehlse bos, zet zich wekelijks in voor behoud van deze Achterhoekse parel. Bij ‘t Jagershuis wordt afgestapt voor een korte ontmoeting en een wandeling door aanplant met klimaatbestendiger bomen en het Keltische bos. Daarna wordt weer gefietst. De lunchpauze is bij boerderij Klein Broekhuizen, waar die dag een plantjesmarkt is in samenwerking met de bloementuin in Laag-Keppel. Allerlei biologische groente-, kruiden- en bloemenplantjes zijn er te koop, van spitskool en peterselie tot leeuwenbek en strobloemen. De boer en boerin geven rondleidingen. 

Wanneer en waar
De Klimaatfietstocht Wehl start op zaterdag 14 mei om 11.30 uur. Verzamelen kan vanaf 11.00 uur bij station Wehl. Deelnemers zorgen zelf voor fiets en lunch. Na afloop, rond 14.30 uur, is er nog gelegenheid om een terrasje te zoeken in centrum Wehl en na te praten. Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com. Tevens is ‘Liefde voor het klimaat’ te volgen op Facebook/Instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier