Herderin Suzanne.
Herderin Suzanne. De Chinezen

VPRO-programma in Gaanderen

Natuur

GAANDEREN - Arnout Hauben volgt in de laatste twee afleveringen van het VPRO-programma ‘Dwars door de Lage Landen’ het Pieterpad en wandelt zo door Nederland. Hij loopt samen met zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens in aflevering 7 vanuit de Achterhoek richting Overijssel.

Tijdens de tocht gaat Arnout op zoek naar de verhalen die de streken kleur hebben gegeven. Ze werden voorzien van een soundtrack met muziek uit de Lage Landen.
Aflevering 7, getiteld ‘Tussen boer en adel’ is te zien op dinsdag 17 mei om 20.25 uur op NPO 2. Arnout, Ruben en Philippe komen aan in de Achterhoek. In Gaanderen worden ze verwelkomd door een muzikant die een lied zingt in het Nedersaksisch. In Laren gaan ze op de koffie bij een barones die haar jeugd doorbracht op kasteel Verwolde. Arnout ontmoet op de Sallandse heuvelrug Suzanne, een herderin die haar flat op 10-hoog in de Bijlmer inruilde voor een leven dicht bij de natuur. Minder rustig gaat het eraan toe in Hellendoorn, waar het drietal terecht komt op een oerend harde motorcross.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier