Op excursie. Foto: PR
Op excursie. Foto: PR PR

Avondexcursies bij Buur maakt Natuur

Natuur

DOETINCHEM - In de maanden mei tot en met juli organiseert Buur maakt Natuur meerdere avond excursies. “Wij nemen u graag mee de terreinen in waar onze gidsen uitleg geven over de stichting en het gebied waar we op dat moment zijn”, aldus de organisatie.

De excursies vinden plaats in mei, juni en juli 2022. Iedere twee weken is er een excursie op een van de terreinen. De start van de excursies is altijd om 20.00 uur. De excursies duren ongeveer tot ongeveer 21.30 uur.
De natuurterreinen zijn te bezoeken op:
Donderdag 19 mei - ’t Knapperslag
Donderdag 2 juni - De Watertap
Donderdag 16 juni - Natuurpark Overstegen (Deelgebied De Boerderij)
Donderdag 30 juni - ’t Knapperslag
Donderdag 14 juli - De Watertap
Donderdag 28 juli - Natuurpark Overstegen (Deelgebied De Knoop)

Buur maakt Natuur wil de excursies laagdrempelig houden. Daarom is aanmelden om mee te gaan het natuurterrein in niet noodzakelijk.
De woordvoerdere: “Wij dragen graag uit waar de stichting voor staat. Daarom laten wij jou graag zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op onze natuurterreinen ’t Knapperslag, De Watertap en Natuurpark Overstegen. Zo krijg je een goed beeld wat wij doen met onder meer binnengekomen schenkingen en donaties. Onze ‘buren’ zijn daarom ook van harte uitgenodigd.”

De locatie ‘t Knapperslag is te vinden aan het Vogelstraatje (navigatie: Vogelstraat 7, Wehl). Parkeren kan hier in de berm, let op dat de weg vrij blijft voor fiets, wandel en (landbouw)verkeer.
De Watertap vindt je aan de Watertapweg (navigatie: Watertapweg 141, Gaanderen). Ook hier kan in de berm geparkeerd worden. We ontmoeten elkaar bij de informatiecirkel aan de beek.
Onze werkgroep De Groene Knoop verzorgt de excursie in het Natuurpark Overstegen. Op 16 juni is de start van de excursie bij de Boerderij in het natuurpark (Boddens Hosangstraat 100, Doetinchem). Parkeren zelf kan niet in het park, maar nabij gelegen aan de Bizetlaan (parkeerplaats achterzijde Ulenhof college). De excursie van 28 juli is op de parkeerplaats Trommelslag (Marsmanstraat 1, Doetinchem).
In principe gaan excursies gewoon door, ook bij regen. Mocht het onverhoopt toch echt heel slecht weer worden dan annuleert men de excursie. Controleer voor aanvang altijd even de website:.


www.buurmaaktnatuur.nl/wandeling

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier