Kinderen kunnen ook zélf vissen tijdens de ZomerVISkaravaan. Foto: Sander Boer
Kinderen kunnen ook zélf vissen tijdens de ZomerVISkaravaan. Foto: Sander Boer Sander Boer

ZomerVISkaravaan komt in Doetinchem

Natuur

DOETINCHEM - Kinderen die niet ouder zijn dan 14 jaar en gek op sportvissen, kunnen hun hart ophalen. In samenwerking met HSV de Oude Ijssel wordt een VIS-event gehouden op zaterdag 16 juli aan het viswater de Oude IJssel aan de Nieuwe Sluisweg te Doetinchem. Deze dag is onderdeel van de ZomerVISkaravaan.

Het JeugdVISevent duurt van 9.30 tot 14.30 uur. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden, dus je kunt inlopen wanneer je maar wilt, mits je vooraf bent aangemeld.
De organisatie zorgt voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moeten de deelnemende kinderen wél zelf meenemen.

Visevent
Door het hele land – dus ook in Doetinchem – vinden in de maanden juli, augustus en september meerdere ééndaagse VIS-events plaats.
Op ieder event worden diverse activiteiten georganiseerd. Onder andere het maken van een vissentuigje, leren behandelen en juist onthaken van een gevangen vis, leren werpen op targets en zelf een visje vangen.

Zelf vissen
Onder begeleiding van VISmeesters en VISjuffen vissen de kinderen ook zélf. Alle deelnemende kinderen gaan naar huis met een rijk gevulde goodiebag en maken ook kans op een gratis hengel.

Inschrijven
Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle JeugdVISevents is te vinden op de website. Hier kunnen ouders hun kind per locatie digitaal inschrijven voor deelname. De deelname is voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar en is beperkt tot maximaal 75 kinderen, dus vol=vol!
Voor vragen kun je terecht bij Alisha Hansma of George Hampsink via het mailadres zomerviskaravaan@sportvisserijnederland.nl.


www.stekkie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier