De werkschuur op landgoed Het Jagershuis. Foto: PR
De werkschuur op landgoed Het Jagershuis. Foto: PR

25 jaar Vrienden van het Wehlsebos

Natuur

WEHL - De Stichting Vrienden van het Wehlse Bos en Landschap bestaat uit een groep vrijwilligers die zich iedere zaterdag inzetten voor het onderhoud en behoud van de Wehlse bossen. En tevens ook andere projecten in Wehl en omgeving op verzoek uitvoeren, mits deze in connectie staan met natuur of milieu. 

Het 25-jarig jubileum wordt gevierd op 11 september tussen 11.00 en 17.00 uur met een open dag met diverse “hout- en bos gerelateerde” activiteiten rondom de werkschuur op landgoed Het Jagershuis. Tevens kan men een rit maken met de paardenkoets in het bos, boomklimmen en wordt er tussendoor gemusiceerd en een eenakter gespeeld.
Naar aanleiding van het jubileum hebben De Vrienden van het Wehlse Bos en Landschap door Hermien Jansen Fotografie een actuele groepsfoto laten maken in het parkbos.
Een deel van het valhout in de bossen wordt in eigen zagerij verwerkt en direct hergebruikt door het maken en plaatsen van hekwerken, bruggetjes, banken, enz. in het bos en de omgeving. Een ander deel wordt tot brandhout gezaagd en gekloofd en verkocht.


vriendenwehlsebos.nl

De Vrienden van het Wehlse bos. Foto: Hermien Jansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier