Vlnr: André Kaminski (voorzitter StAM), Arne (cliënt Estinea, bouwer van het hotel) en wethouder Rens Steintjes. Foto: PR
Vlnr: André Kaminski (voorzitter StAM), Arne (cliënt Estinea, bouwer van het hotel) en wethouder Rens Steintjes. Foto: PR PR

Onthulling nieuw terrein Buur maakt Natuur

Natuur

DOETINCHEM - Op woensdag 7 september heeft wethouder Rens Steintjes van de gemeente Doetinchem het derde (nieuw aangekochte) terrein van de stichting Buur maakt Natuur (BmN) geopend.

Buur maakt Natuur zet zich in om in de gemeente Doetinchem en directe omgeving meer natuurgebieden te realiseren. Dit doet de stichting door met schenkingen en donaties van burgers en bedrijven landbouwgrond aan te kopen en deze door te ontwikkelen naar (zo veel mogelijk) oorspronkelijke natuur. Voor elke zes euro kan één vierkante meter grond worden aangekocht. Het onderhoud en beheer vindt vervolgens volledig door actieve vrijwilligers plaats.
De openingshandeling bestond uit het onthullen van de nieuwe naam van dit terrein; ‘t Zandduin. Ronald Langendoen, vice voorzitter van BmN, heeft vervolgens een boeiende uitleg gegeven over dit terrein en aangegeven welke plannen er zijn voor de doorontwikkeling komende jaren.
Vanuit historische kaarten is achterhaald dat het terrein vroeger meer glooiend was met duinen maar dat er ook een grote natte plek was; een zogenaamd rabattenbos. BmN gaat het terrein maximaal in oorspronkelijke staat herstellen waarbij ook rekening zal worden gehouden met het ecoduct ‘Koekendaal’ dat hier vlakbij ligt. Het streven is om het terrein in de winter van 2023/2024 in te richten en het aan het Gelders Natuur Netwerk (GNN) toe te voegen, daarmee krijgt het terrein definitief de status van natuur.
De opening van dit nieuwe terrein werd gecombineerd met de overdracht van een mooi groot insectenhotel op het nabijgelegen terrein van BmN De Watertap in Gaanderen.
Het insectenhotel is door de stichting Achterhoek weer Mooi (StAM) aan Buur maakt Natuur aangeboden. En werd mede mogelijk gemaakt door van Dam Verhuizingen en medewerkers en cliënten van Estinea die dit prachtige hotel hebben gebouwd. De formele overdracht vond plaats door de voorzitter van StAM, André Kaminski. Na zijn openingswoord heeft wethouder Rens Steintjes een mooi naamplaatje op het insectenhotel bevestigd. Info: www.buurmaaktnatuur.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier