Leny Helmink en Kiek van der Burg zelf in het zonnetje gezet.
Leny Helmink en Kiek van der Burg zelf in het zonnetje gezet. (Foto: Rimmert Lonink)

Jubilea KWF Gaanderen

  Nieuwsflits

Gaanderen - Afgelopen dinsdag werden er in Gaanderen een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet vanwege het vele werk dat ze in de afgelopen jaren voor het KWF verricht hebben.

Allereerst was er de 92-jarige Hennie Ruiken. Hij was al vanaf 1968 werkzaam voor het KWF, eerst samen met zijn vrouw en de laatste jaren was hij de 'telmeester' van Gaanderen. Alle collectanten konden hun bus bij hem inleveren en hij telde dan tot op de cent nauwkeurig wat de opbrengst van Gaanderen was.

Naast het bosje bloemen kreeg Hennie één van de hoogste onderscheidingen binnen het KWF, de zogeheten 'Armenbos'. Dit is een verkleinde uitgave van het gevelbeeld van het Frans Halsmuseum. Armen bos of Armenbus en stok symboliseren ondersteuning. Met deze bus werd al in 1608 rongegaan om geld in te zamelen.
Hij kreeg deze onderscheiding aangeboden door wijkhoofden Leny Helmink en Kiek van der Burg.

Wat deze beide dames echter niet wisten, dat ze zelf gehuldigd werden. Ze stoppen na deze collecte als wijkhoofd, maar hebben dat al vanaf 1986 gedaan.
Zij kregen namens de plaatselijke afdeling door secretaris Rimmert Lonink een tinnen collectebus aangeboden, als dank voor de vele uren die ze er al die jaren in gestoken hebben om de collecte in Gaanderen succesvol te laten verlopen.

Meer berichten