Foto:

Ode aan het samenwonen met huisgenoten

  Nieuwsflits

Gaanderen - Huisgenoot gezocht! is de debuutbundel van Boris Wielers (Gaanderen) waarin hij met een knipoog een ode brengt aan het samenwonen met huisgenoten. Een positief geluid tijdens de start van het nieuwe studiejaar, nu veel huisgenoten verplicht met elkaar thuiszitten.

In 33 verhalen neemt de schrijver zijn lezers mee in de belevenissen van huisgenoten Bart, Anna en Sanne. Lege wc-rollen liggen verspreid over de vloer van het kleinste kamertje. Opgestapelde kratten blijven weken naast de voordeur staan. Lasagneresten kleven aan de koelkastdeur, een aandenken aan een geslaagde date-avond. Voor Sanne, Anna en Bart is dit de dagelijkse realiteit. 

Huisgenoot gezocht! is een herkenbare verhalenbundel voor iedereen die gedwongen of vrijwillig met huisgenoten samenwoont en soms met gepaste weemoed terugdenkt aan deze onvergetelijke tijd, of voor nieuwsgierige ouders die stiekem best eens willen weten wat hun zoon of dochter nou toch uitspookt als hij of zij op kamers gaat. Een ode aan het wonen met huisgenoten, geschreven met een grote knipoog.

Positief geluid laten horen

Met de verhalenbundel wil schrijver Boris Wielers de positieve kanten van het samenwonen met huisgenoten laten zien. ‘Veel mensen zitten bij de start van het nieuwe studiejaar gedwongen thuis met huisgenoten. Net als elk jaar is er veel aandacht voor onderwerpen als studieschulden, tekort aan kamers en lang studeren. Serieuze onderwerpen, waar serieus naar gekeken moet worden. Maar dat neemt niet weg dat het wonen met huisgenoten ook ontzettend leuk en leerzaam is. Dat hoop ik met deze verhalenbundel te laten zien. Juist in deze periode waarin veel mensen thuis werken en studeren met huisgenoten’, aldus Boris Wielers. 

Digitale voorleesavond 

Voor huisgenoten die momenteel noodgedwongen met elkaar thuiszitten, organiseert Wielers een digitale voorleesavond. Huisgenoten kunnen zich via huisgenootgezochtverhalen@gmail.com opgeven.

Huisgenoot gezocht! is vanaf 28 augustus verkrijgbaar op Bol.com (link) voor 14,99 euro. 

Meer berichten