Riet Vermeer bij 't Brewinc. (foto: Roel Kleinpenning)
Riet Vermeer bij 't Brewinc. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )

Senioren Ontmoetingspunt blijft

  Nieuwsflits

Doetinchem - “We zijn blij dat we vorige week van de gemeente hoorden dat ons Senioren Ontmoetingspunt in het Brewinc mag blijven”, zegt voorzitter Riet Vermeer. “We hechten er veel waarde aan om in het centrum te kunnen blijven, om een goede bereikbaarheid te hebben voor onze ouderen. Ook willen we de eigen identiteit behouden.”

Door Carla van der Meer

“Een mogelijkheid was om samen te gaan met een andere organisatie, maar we willen zelfstandig blijven”, vertelt Vermeer. “Het belang van het behouden van het Senioren Ontmoetingspunt heb ik in november in een vergadering van de gemeente aangegeven. Ook heeft koor Cantadoe belangeloos op de markt gezongen om handtekeningen op te halen voor het Senioren Ontmoetingspunt. De handtekeningen hebben we aan de burgemeester aangeboden. Ik denk dat dit zeker meegeholpen heeft om hier te mogen blijven.”

Subsidie inleveren

Het Senioren Ontmoetingspunt is sinds 2011 gevestigd in het Brewinc. “De gemeente heeft onderzocht of we kunnen blijven”, aldus Vermeer. “Dit had ook te maken met bezuinigingen. We hebben wat subsidie moeten inleveren, maar met enkele aanpassingen kunnen we toch nog draaien. Het scheelt dat we met allemaal vrijwilligers werken. We zijn gedreven mensen die er wat van willen maken.”

Het Senioren Ontmoetingspunt is een vrijwilligersorganisatie voor en door senioren. Iedereen vanaf 50-plus kan hier terecht. “We zijn er voor senioren die vitaal zijn en zichzelf nog goed kunnen redden”, legt Vermeer uit. “Het is belangrijk dat senioren een plek hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Het voorkomt eenzaamheid. Ze doen diverse activiteiten samen, zoals biljarten, sjoelen, schilderen en kaarten maken.”

Aan het begin van de coronaperiode is het Senioren Ontmoetingspunt een poosje dicht geweest. “In die tijd hebben we wel contact gehouden met de gastvrouwen en de trouwe bezoekers”, laat Vermeer weten. “Toen het kon, zijn we zo snel mogelijk weer opengegaan, met de juiste aanpassingen en met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De ingang is nu aan de zijkant, zodat de senioren niet langs iedereen bij de hoofdingang hoeven. Verder hebben we de ventilatie getest. We hebben geluk dat dit een redelijk nieuw gebouw is. Uiteraard kunnen er niet meer zoveel mensen komen als voorheen. We hebben nu nog plek voor maximaal 25 personen.”

Een aantal activiteiten is weer opgestart. De line-dancegroep kan bijvoorbeeld prima dansen op anderhalve meter onderlinge afstand. Sinds augustus zijn er ook weer activiteiten op de zondagmiddag zoals een quiz of een dvd kijken. Vanaf september starten er meer activiteiten. “We hebben een extra boost gekregen nu we weten dat we hier door kunnen gaan”, zegt Vermeer. “We gaan ook nieuwe activiteiten ontwikkelen. Een ervan is een cursus Engels voor beginners.”

Info en aanmelden voor de nieuwsbrief: fons.welsing@gmail.com, 0314 845630.

seniorenontmoetingspunt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden