<p>Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)

(

Foto:Roel Kleinpenning

)

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Zondagskrant

  Nieuwsflits

Winkels hebben het moeilijk. We hadden nog nooit zoveel vrije tijd en toch kiezen veel mensen voor online shoppen. Dat is jammer voor de leefbaarheid van dorp en stad. Zelfs de gemeente Doetinchem werkt mee, nu de winkels elke zondag open mogen.

Het corona-advies ‘niet met meer dan één persoon per gezin naar binnen’ is veel mannen uit het hart gegrepen. Het is van alle tijden dat mannen buiten wachten terwijl hun vrouw binnen naar een grotere maat schoenen of jurkje vraagt. Het blijft een raar fenomeen dat dames bij te kleine maten zoeken. Mannen kijken alleen bij hun maat, hoewel ik het verhaal ken van een man die een schoenwinkel binnenkomt op maat 43 en vraagt of ze die schoenen ook anderhalve maat kleiner hebben. Hij past niet, pint en loopt tevreden de winkel uit. Een week later strompelt hij binnen op die te kleine schoenen. De schoenverkoper ziet de bui al hangen, maar tot zijn verbazing vraagt de klant of ze deze maat ook in bruin hebben en strompelt hij even later de winkel weer uit. Bijna bij de deur zegt de verkoper: “Mijnheer u mag kopen wat u wilt, maar dit is geen reclame voor ons.” De man zegt: “Mijnheer, ik heb een goede reden, mijn vrouw is er vandoor met mijn beste vriend, mijn kinderen zie ik niet meer. Als ik ’s Avonds thuis kom en ik doe deze schoenen uit, ben ik toch de gelukkigste man ter wereld.”

Ik moest hier aan denken toen ik lekker vroeg op mijn ‘oude tuinschoenen’ de krant van buurman Willem en die van ons ging halen voor wij de tuin rond ons appartement zouden gaan doen. Deze morgen ligt er echter geen Trouw en geen De Gelderlander. Ik bel even aan om te zeggen dat zijn krant er nog niet is. Buurvrouw Geertje begint te lachen, vraagt of het wel goed met me gaat, vertelt dat het echt nog geen maandag is en dat er al jaren geen zondagskrant meer komt.

Gekker moet het niet worden. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden