Begraafplaats aan de Loolaan in Doetinchem.
Begraafplaats aan de Loolaan in Doetinchem. (Foto: Bas Weetink)

Monumentendag deels digitaal

  Nieuwsflits

Doetinchem - Stichting Open Monumentendag Doetinchem heeft in samenwerking met de Oudheidkundige verenigingen in Gaanderen, Wehl en Doetinchem een programma gemaakt voor het weekend van 12 en 13 september.

Door de bijzondere omstandigheden in verband met het coronavirus, is besloten om dit jaar Open Monumentendag ook langs de digitale weg uit te voeren.

Op 12 september is er een online livestream langs monumenten met leuke interviews. De livestream wordt onder meer vertoond op www.openmonumentendagdoetinchem.nl.

Publiek kan de objecten van de buitenkant bezichtigen. Enkele monumenten zijn open en ook van binnen te bekijken, deze zijn te herkennen aan de Open Monumentendag vlag of banner.

Verder kunnen belangstellenden het hele weekend fietsend of wandelend de vele monumenten in de gemeente bewonderen.

In het Doetinchems Vizier van 2 september staat bij de activiteiten voor Open Monumentendag dat er een archeologisch onderzoek plaatsvindt op zaterdag 12 september in Gaanderen, waarbij een bedrijf zou proberen de funderingsresten van de voormalige ijzermolen tegenover het Onland in Gaanderen te traceren. Deze activiteit gaat niet door.

Fiets- en wandelroutes zijn vanaf 1 september verkrijgbaar bij: VVV Doetinchem, Oudheidkundige Vereniging Wehl en Warenhuis Jansen in Wehl.
Zie voor het volledige programma en meer informatie:

www.openmonumentendag.nl/comite/doetinchem

www.openmonumentendagdoetinchem.nl

www.Wehl.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden