Binnen bij De Kunstcipier
Binnen bij De Kunstcipier (Foto: PR De Kunstcipier)

Kunst op Monumentendag

  Nieuwsflits

Doetinchem - Tijdens het Open Monumenten-weekend van 12 en 13 september is De Kruisberg gevangenis, een rijksmonument, deels open voor bezichtiging. Kunstenaars die er hun atelier en galerie hebben zetten de deuren wijd open.

Op zaterdag is galerie De Kunstcipier, naast het hoofdgebouw, open van 12.00 tot 16.00 uur. In deze ruimte, een deel van de voormalige kantine, laat de groep van circa tien regionale kunstenaars haar beeldende werk zien:

"We zijn blij dat we op deze plek met zoveel geschiedenis bezig kunnen zijn met kunst en dat kunnen laten zien aan anderen."

De tweede dag kunnen bezoekers tijdens de zogenoemde Kruisberg Kunstzondag (elke tweede zondag van de maand) de galerie én de ateliers van 10.00 tot 17.00 uur bekijken. Op deze zondag 13 september zijn de meeste kunstenaars aanwezig voor een praatje.

Om de twee maanden richt een duo van de kunstenaars de expositie in de galerie in met nieuw werk van de hele groep. Van de galerie wandel je vanzelf naar de ateliers, gevestigd in het Paviljoen. De kunst is te zien én te koop, de toegang is vrij.

De Kruisberg gevangenis is te vinden aan de Klootsemastraat 1 in Doetinchem.

www.kruisberggevangenis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden