<p>Charles Droste: &quot;Maar we zijn blij en dankbaar dat we in ieder geval iets mogen.&quot; (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Charles Droste: "Maar we zijn blij en dankbaar dat we in ieder geval iets mogen." (foto: Roel Kleinpenning)

(Foto: Roel Kleinpenning )

‘De theatertrein rolt weer’

  Nieuwsflits

Doetinchem - “We zitten met het aantal van 180 bezoekers dat we mogen ontvangen nog niet op 20 procent van de capaciteit”, zegt Charles Droste, directeur schouwburg Amphion. “Maar we zijn blij en dankbaar dat we in ieder geval iets mogen. We kunnen het publiek weer mooie avonden geven. Daar zijn we voor. De trein rolt weer. We kunnen weer voorzichtig rijden.”

door Carla van der Meer

“Vanaf de persconferentie op 12 maart moesten we de deuren sluiten”, blikt Dorste terug. “Dat was voor bezoekers, artiesten en personeel een hele dreun. Niemand had dit in zijn slechtste droom kunnen voorspellen. We zijn toen snel aan de slag gegaan met het verschuiven van alle voorstellingen van maart en april maar juni en juli. Dit in de naïeve gedachte dat we dan weer zouden mogen spelen. Niets bleek minder waar. We hopen dat we vanaf september 2021 weer volle zalen kunnen draaien.” 

Vanaf maart is Droste en zijn team heel druk geweest om de politiek, gemeente, provincie en het ministerie van OCMW op de hoogte te houden. “We hebben continu up-to-date cijfers aangeboden”, zegt hij. “Dat heeft ertoe geleid dat Den Haag geld heeft vrijgemaakt voor Amphion Doetinchem. We zijn blij dat de overheid ziet dat Amphion een cruciale en vitale rol vervult in de Achterhoek. Het zou een hard gelag zijn dat de overheid zich niet om je bemoeit, terwijl je tot vier keer toe uitgeroepen bent tot beste theater van Nederland. Met de steun vanuit de landelijke overheid is ook de steun vanuit de provincie en de gemeente dichterbij gekomen. Daarmee verwachten we dat het grootste gat van 2020 gedicht kan worden. We blijven hozen, maar we gaan niet zinken in 2020. We weten dat we gesteund worden. Dat maakt dat we tot en met december ons programma kunnen neerzetten. Wij houden binnen het theater de 1,5 meter regel in acht. Maar we bieden nog steeds een leuk avondje uit. De horeca is geopend. Er is voldoende ruimte in de foyers. Na de voorstelling kan het publiek nog even napraten met een drankje en een hapje.”

Alle genres vertegenwoordigd

Amphion biedt met 100 voorstellingen tot en met december weer een programma waarin alle genres vertegenwoordigd zijn. Zo komen onder andere Introdans, Freek Bartels en de Ashton Brothers. “We krijgen de winnaars van het tv-programma ‘We Want More’, FADOpelos2”, zegt Charles Droste. “Ook zijn we blij dat Phion (Orkest van Gelderland en Overijssel) weer met prachtige concerten deze kant op komen.” Voor de kinderen is er Buurman & Buurman, Thomas de Stoomlocomotief en Warboel met het Sinterklaasfeest.

 De kleine brochure is op te halen bij Amphion. Kaarten: aan de kassa of via www.amphion.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden