Manon Lichtenberg, de nieuwe wijkagent in Wehl (rechts) in gesprek met Annie Wenting. (foto: Roel Kleinpenning)
Manon Lichtenberg, de nieuwe wijkagent in Wehl (rechts) in gesprek met Annie Wenting. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )

‘Inwoners zijn de oren en ogen van de politie’

  Nieuwsflits

Wehl - Per 5 september is Manon Lichtenberg de nieuwe wijkagent voor Wehl.

Lichtenberg vindt vooral de samenwerking met de inwoners van haar wijk belangrijk. “Als wijkagent ben ik zoveel mogelijk in de wijk te vinden. Ik wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de oren en ogen van de politie.”
Manon Lichtenberg is sinds 2001 werkzaam bij de politie, waar ze begon in de toenmalige gemeente Vorden. “De afgelopen tien jaar ben ik werkzaam geweest als wijkagent in verschillende kernen van de gemeente Oude IJsselstreek.”

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen de wijk. “Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij mij terecht. Een wijkagent richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer”, legt Lichtenberg uit. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties.

Voor vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in buurt of wijk kan de wijkagent wordt gecontacteerd. Dat kan via de website www.politie.nl en dan via het kopje ‘Mijn Buurt’ of via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Manon Lichtenberg is ook te volgen op Instagram: @Wijkagentwehl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden