Foto:

#ikdoewelmee start in Doetinchem

  Nieuwsflits

Doetinchem - Waar er de afgelopen week een beweging opgestart werd vanuit BN’ers met de hashtag #ikdoenietmeermee zijn Maarten op de Weegh & Govert Jan Pontier (PvdA Doetinchem) een actie gestart als tegengeluid. Dit onder de hashtag #ikdoewelmee. 

Zaterdag 26 september gaan ze in het centrum van Doetinchem gratis armbandjes/festivalbandjes uitdelen met deze hashtag als stilprotest.

Volgens Maarten op de Weegh lijkt het in de hele discussie of er alleen geluisterd wordt naar mensen die het hardste schreeuwen. Vanuit die gedachte en de grote verontwaardiging over de actie van de BN’ers, bedachten hij en Govert Jan Pontier dit stille protest. Ze hopen hiermee dat de grote stille meerderheid laat zien wél mee te doen met de maatregelen en dus solidair te zijn. En hopelijk daarmee ook kunnen laten zien dat we niet hard hoeven te schreeuwen om gehoord te worden.

De festivalbandjes worden zaterdag vanaf 11.30 gratis uitgedeeld op het Simonsplein in Doetinchem en zijn nu al gratis af te halen bij de winkel SMAAK in het centrum van Doetinchem, bij café Buuls aan de Klootsemastraat en bij de kringloopwinkel Mini Manna aan de Tolensstraat. 

Voor de mensen die niet in de mogelijkheid zijn om langs te komen kan via de facebookpagina Ikdoewelmee contact opgenomen worden en dan worden de bandjes kosteloos opgestuurd.

Omdat Maarten en Govert Jan de actie zo laagdrempelig mogelijk willen houden en de festivalbandjes zoveel mogelijk gratis willen verspreiden, zijn er geen kosten verbonden aan zowel de bandjes als ook het opsturen. Wel is er de mogelijkheid om bij bovengenoemde locaties een vrijwillige bijdrage af te geven om de kosten te kunnen dekken.

Meer berichten