<p>De deelnemers bezoeken de jubileumtentoonstelling van het WEB in de voormalige gevangenis.</p>

De deelnemers bezoeken de jubileumtentoonstelling van het WEB in de voormalige gevangenis.

(Foto: Gustave Herman )

Kruisberg: van gevangenis tot vrije broedplaats

  Nieuwsflits

Doetinchem - In coronavrije tijden zocht het gezelschap van de Gruitpoort KunstBus het avontuur in musea in het Ruhrgebied, maar dat is nu even onmogelijk. Dichterbij huis valt ook veel te beleven, zo leerde het bezoek aan de voormalige gevangenis de Kruisberg in Doetinchem.

Wim Maatman houdt er kantoor met zijn productieteam achter de rockopera Freyheyt, Hans Peter Helder heeft er zijn atelier voor bijzondere producties, de elektrische ‘brommer’ Brekr is er door Niels Willems en zijn team ontworpen en ontwikkeld, de kunstenaarsvereniging het WEB bestiert er de galerie voor zijn leden om hun talenten te tonen en de Stadsboerin Ellen Willems laat er kale velden tot bloei en groei komen. Kortom: de Kruisberg is getransformeerd van gevangenis tot broedplaats voor vrije geesten. Het bruist er van de creatieve ideeën.

De deelnemers van de alternatieve KunstBus waren zeer verrast. Of zoals een deelnemer het verwoordde: “Ik fiets of wandel hier vaak langs maar had geen idee van het terrein zelf. En dan blijkt het een prachtige plek met heel bijzondere mensen die daar werken.”

Meer berichten