<p>Mari&euml;lle de Vries en Corine Derksen van de Stadskamer reiken de pakketjes uit aan Lucy Siebes en Kitty Bulsink (foto Roel Kleinpenning)</p>

Mariëlle de Vries en Corine Derksen van de Stadskamer reiken de pakketjes uit aan Lucy Siebes en Kitty Bulsink (foto Roel Kleinpenning)

(Foto: Roel Kleinpenning )

'De eenzaamheid is verborgen'

  Nieuwsflits

Doetinchem - Afgelopen week was de ‘week tegen eenzaamheid’. Vooral in deze coronaperiode neemt de sociale en emotionele eenzaamheid toe. “Eenzaamheid komt in alle lagen van de bevolking voor.”

door Hans Hissink

- In het kader van de ‘week tegen eenzaamheid’ hebben Wark House, de Stadskamer, Oldershove Activiteiten Commissie (OAC) en de stichting ‘Noabers van Waterrijk’ de handen ineengeslagen om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken.

Leuk idee

Ingeborg van der Oord is sociaal psycholoog bij Wark House, een advies en projectmanagement bureau voor ondersteuning van onder andere maatschappelijke initiatieven. Zij nam het initiatief om high-tea pakketjes aan eenzame ouderen te schenken. “Ik las op de Facebookpagina van de Stadskamer een oproep dat mensen konden aangeven een high-tea thuispakket te willen ontvangen. Door de contacten die Wark House heeft met het wooncomplex Oldershove in Wehl en het wooncomplex Waterrijk in Doetinchem hebben we daar gepolst of er belangstelling was voor deze pakketjes. Zij vonden het een leuk idee. De Stadskamer wilde meewerken en zo kwam het allemaal mooi samen.”

De 70 pakketjes worden gefinancierd door Noaberfonds Doetinchem. Dit fonds is ter beschikking gesteld door de gemeente Doetinchem en in beheer gegeven aan de Doetinchemse Uitdaging.

De Stadskamer biedt mensen dagbesteding aan. “Voor ons is het samenstellen van de high-thea pakketten een project. Wij waren blij met het initiatief van Ingeborg om ons daarbij te betrekken. Eenzaamheid is het hele jaar door aan de hand. Dat is hier binnen de Stadskamer ook heel goed te merken,” zegt Mariëlle de Vries van de Stadskamer.

Lucie Siebes uit Wehl is van de Oldershove Activiteiten Commissie. Samen met Kitty Bulsink kwam zij de pakketjes voor Oldershove, waar zij wonen, ophalen bij de Stadskamer. “Ingeborg benaderde ons. We hebben daarna een lijst met namen gemaakt van mensen die het pakketje toekomen. Sommigen bewoners komen niet van de kamer af en krijgen ook geen bezoek. Met deze kleine moeite maken we heel veel mensen blij.”

De pakketjes voor Waterrijk werden door Diny Sanders opgehaald. Zij is bestuurder van de ‘Stichting Noabers van Waterrijk’. “Ingeborg belde mij over dit initiatief. Ik wist niet dat eenzaamheid onder de mensen zo erg was. Ik ken bijna alle mensen in Waterrijk. Eenzaamheid is verborgen. We hopen allemaal dat door dit high-tea pakketje mensen zich iets minder eenzaam voelen.”

In het pakketje zit een kaartje met de vraag ‘wat helpt jou tegen het eenzaamheidsgevoel? “Het zou mooi zijn dat we via dat kaartje lezen dat het pakketje mensen heeft geholpen. Dan zijn we goed bezig,” legt Mariëlle de Vries hoopvol uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden