<p>Marieke Damen.</p>

Marieke Damen.

(Foto: )

Wehlse thrillerschrijfster genomineerd voor debuutprijs

  Nieuwsflits

Wehl - De Wehlse Marieke Damen (43) lanceerde in april jongstleden haar thriller ‘Stilleven’

Onlangs drong ze door tot de shortlist van de MAX Bronzen Vleermuis, een debuutprijs voor binnenlandse en buitenlandse auteurs in het thrillergenre.    

‘Ik mag me gelukkig prijzen tussen een mooi rijtje namen te staan,’ aldus Damen. ‘Inmiddels wist ik dat ‘Stilleven’ goed werd ontvangen bij een breed publiek, maar dit had ik nooit verwacht. Nu ik zo dichtbij ben, wil ik natuurlijk ook winnen!’

De genomineerden:

1. De Rus - Hans Faber

2. Het laatste leven - Mohlin & Nyström

3. Onmacht - Yvonne Doorduyn

4. Perfecte resten - Helen Fields

5. Stilleven - Marieke Damen

6. Winterland - Kim Faber & Janni Pedersen

De winnaars van zowel de Gouden Vleermuis (een oeuvreprijs), als de Bronzen Vleermuis worden bekendgemaakt tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer op zondag 25 oktober. Door Covid-19 zullen helaas een beperkt aantal gasten bij het evenement aanwezig mogen zijn. Jan Slagter, de oprichter van omroep MAX,  zal de prijzen persoonlijk aan de winnaars overhandigen.  

Goed doel 

In de geest van de hoofdpersonen besteedt Damen een groot deel van de opbrengst van ‘Stilleven’ aan dagjes uit voor kinderen die in woongroepen leven. De eerste groep is inmiddels naar Toverland geweest en op dit moment spaart ze voor een dag uit voor de kinderen van Domus Dulcis Domus in Borculo en voor behandelgroep Erica van Rubicon Jeugdzorg.

Het verhaal 

Kunstenares Monica wordt door haar zus Manuela benaderd om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. Wat is er gebeurd dat hen uit elkaar heeft gedreven? De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks. Of wordt zij werkelijk achtervolgd?

Middels flashbacks leren we de tienjarige Monica en puber Manuela kennen. De meisjes groeien op in een gezin waarin verslaving, geweld en criminaliteit aan de orde van de dag zijn. Schilderen en het lezen van sprookjes houden Monica op de been, evenals de liefde van haar zus. Kunnen ze zich staande houden in een leven waarin het geweld van hun vader een steeds grotere bedreiging vormt?

Stilleven vertelt het verhaal van een jong meisje dat tot waanzin wordt gedreven. Hoeveel kan een kind aan? Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond? Zou jij tot het ergst denkbare in staat zijn?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden