'De ouderen komen netjes met hun mondkapjes voor'

  Nieuwsflits
<p>Petra Roes. (Foto Studio La Roes)</p>

Petra Roes. (Foto Studio La Roes)

De coronatijd noopt ondernemers tot inventief ondernemen. Ook schoonheid- pedicure- en nagelsalon Studio La Roes in Wehl heeft hiermee te maken, Petra Roes legt uit wat er allemaal wel niet bij komt kijken om haar bedrijf draaiend te houden.

WEHL - De coronaperiode heeft grote gevolgen. Eerst zat haar salon in Wehl acht weken op slot, sindsdien half mei kan de deur weer open. Petra Roes kan echter veel minder klanten per dag behandelen, als gevolg van de maatregelen.

“Bij binnenkomst moeten klanten hun handen desinfecteren, voer ik de gezondsheidscheck uit en doet de klant een mondkapje voor”, legt Petra Roes uit. “Sinds kort is er de registratie bijgekomen waar de GGD om kan vragen. Ik werkte voorheen al bij de voethandelingen met handschoenen, maar sinds de strengere regelgeving geldt dat ook bij de andere behandelingen.”

Met name het mondmasker voor de klanten leidde in het begin tot fronsende wenkbrauwen. “Er was enige scepsis, maar er is al snel heel goed op gereageerd. Men is blij dat dat ik het virus zo serieus neem. Intussen is er alom begrip, de ouderen komen netjes met hun mondkapjes voor.”

De waan van de dag is voor haar niet maatgevend. “Ook toen er in de zomer minder besmettingen waren, heb ik dat volgehouden. Daar ben ik blij om, want nu de mondkapjesplicht er aan zit te komen, zijn mijn klanten er al op voorbereid.”

Het virus zorgt voor een lagere omzet. “Ik kan twee tot drie klanten minder behandelen per dag, in verband met het protocol van het RIVM. Ik moet de behandelruimtes tussendoor schoonmaken, de ruimtes moeten minstens 15 minuten geventileerd worden en ook dweil ik de behandelruimte na elke klant.”

Dit is gelijk ook het maximaal mogelijke, verwacht de Wehlse onderneemster (49). “Omdat de winter eraan komt, is het niet mogelijk om de buitendeur meer open te zetten. Ik ga me nu verdiepen in een luchtreiniger, kijken of dat misschien nog helpt. Wat ik nog meer zou kunnen doen, zou ik echt niet weten.”

In september bestond Studio La Roes in Wehl 15 jaar. “Helaas konden we dat niet vieren”, stelt Roes. “Het was ook niet gepast om toen een feestje te vieren. Ik hoop dat na deze lockdown Nederland niet helemaal op slot gaat.”

Meer berichten