Tijdens een vorige editie van een echte loop.
Tijdens een vorige editie van een echte loop. (Foto: Carlo Stevering)

Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie

  Nieuwsflits

Doetinchem - De enthousiaste atleten van het ARGO Topteam voelden de grond onder hun hardloopschoenen wegzakken toen Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens de persconferentie van half oktober verscherpte coronamaatregelen afkondigden. Met één veeg was zomaar ineens de hele hardloopkalender leeg en verdampte de motivatie om keihard te trainen.

Echter, die dip was maar van korte duur, dit soort jonge honden laten zich niet zo maar uit het veld slaan... Al gauw borrelden de ideeën op om dan maar zelf iets op poten te zetten en inmiddels staat de eerste versie van de virtuele Achterhoekse Loopcompetitie stevig in de steigers.

Het algemene publiek zal op de zondagen 8 november, 22 november en 6 december overal in de Achterhoek jongens en meisjes en zeker ook mannen en vrouwen in alle leeftijdscategorieën in rap tempo voorbij zien snellen alsof ze een wedstrijd lopen. De kans dat ze inderdaad daarmee bezig zijn is bijzonder groot.

Op die dagen wordt namelijk respectievelijk een 5 kilometer-, 10 kilometer- en ten slotte een 15 kilometerloop gehouden, op een parcours naar eigen keuze en strikt coronaproof, dus alleen of in groepjes van maximaal vier personen met onderling 1,5 meter afstand, met als doel een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. Het bewijsmateriaal daarvan, veelal verkregen door een sporthorloge met GPS-functionaliteit of via een app op de smartphone, moet dan vervolgens worden geüpload naar de organisatie van dit virtuele evenement. Iedereen die mee doet aan minimaal twee van de drie afstanden dingt mee naar de eervolle titel van snelste Achterhoek(st)er in de volgende klassementen voor zowel mannen als vrouwen: 35-, 35+ en 50+. Daarnaast is er ook nog een clubklassement.

Vooraf opgeven hoeft niet; er zijn geen kosten aan verbonden; iedereen in de Achterhoek (of wie de Achterhoek een warm hart toedraagt) kan meedoen. Zie voor alle informatie de website van Argo Atletiek.

www.argoatletiek.nl

Meer berichten