Monique Smits (l) en Els Risseeuw (m) van de Soroptimistclub Doetinchem IJsseloever overhandigen een cheque aan Hermien Starink van Sensire Den Ooiman
Monique Smits (l) en Els Risseeuw (m) van de Soroptimistclub Doetinchem IJsseloever overhandigen een cheque aan Hermien Starink van Sensire Den Ooiman (Foto: PR)

Sensire Den Ooiman ontvangt grote cheque voor duofiets

  Nieuwsflits

Doetinchem - Woonzorglocatie Den Ooiman in Doetinchem heeft woensdag een cheque van 3.000 euro ontvangen uit handen van Soroptimistclub Doetinchem-IJsseloever.

Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een duofiets. Hiermee kunnen bewoners samen met familieleden of vrijwilligers lekker door de buurt fietsen. 

Een duofiets is een variant op een tandem waarbij de beide personen naast elkaar zitten. Meestal is het een drie- of een vierwieler. Een van beide personen is de bestuurder, de passagier is meestal iemand met een fysieke beperking.

Mooie afleiding

‘Onze bewoners vinden het heerlijk op zo’n fiets’, vertelt Hermien Starink, die de cheque namens Sensire Den Ooiman mocht ontvangen. ‘Zelf kunnen ze niet meer op een normale fiets stappen, maar zij willen net als een ieder ander ook weleens die wind weer door de haren voelen. Dat kan prima hier. Vanaf Den Ooiman rijd je hier zo de bossen in.’ De duofiets is dus een mooie afleiding voor de bewoners. En dat ze daarbij ook nog eens lekker kunnen bewegen, is mooi meegenomen. 

Optimisten

Dat vinden ook Monique Smits en Els Risseeuw van Soroptimistclub Doetinchem-IJsseloever. De club focust zich voornamelijk op fondsenwerving om projecten te ondersteunen die de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd en nationaal verbeteren. ‘Maar we vinden het ook belangrijk om iets in de regio te doen’, vertelt Smits. ‘Daar past deze investering in de duofiets heel goed bij. Dus toen wij hoorden dat Den Ooiman wel wat hulp kon gebruiken bij de aanschaf van zo’n fiets, hebben we niet lang getwijfeld.’

De soroptimisten van Doetinchem-IJsseloever halen hun fondsen normaal gesproken binnen door bijvoorbeeld kleding- en boekenmarkten te organiseren. ‘Door de coronacrisis staat dat natuurlijk op een iets lager pitje’, legt Risseeuw uit. ‘Maar we hadden nog genoeg in kas zitten voor deze cheque. Die 3.000 euro kon er wel vanaf.’ Beide dames staan overigens weer te springen om weer leuke dingen te organiseren die de kas kunnen spekken. 

Vrijwilligers en familie

De cheque zorgt ervoor dat een groot deel van de aanschafprijs van de fiets binnen is, maar er kan nog altijd extra geld bij. ‘Dus mensen kunnen blijven doneren’, vertelt Starink. En dan staat er binnenkort waarschijnlijk een nieuwe fiets te blinken voor de hoofdingang van Den Ooiman. ‘Dat is super. Maar we zijn nog wel op zoek naar mensen die de fiets willen besturen. Dat kunnen natuurlijk familieleden zijn, maar dat mogen ook vrijwilligers zijn.’

Meer berichten