Kinderburgemeester Juliette Fijten knipt lint door!
Kinderburgemeester Juliette Fijten knipt lint door! (Foto: I. Nijkamp)

Opening nieuwbouw Canadaschool door kinderburgemeester

  Nieuwsflits

Doetinchem - Maandag 26 oktober werd de lang verwachte nieuwbouw van de Canadaschool geopend door de kinderburgemeester Juliette Fijten, leerling van de school.

Zij verrichtte de officiële opening van twee nieuwe lokalen, die op het schoolplein van haar eigen Canadaschool zijn geplaatst.

En die lokalen heeft de Canadaschool hard nodig, want door ruimte gebrek moest groep 4-5 starten op de zolder en groep 5 in het speellokaal. Nou is een ruim speellokaal nog niet zo’n gekke plek, maar uiteraard was het werken op de zolder erg onplezierig. Dat deze groepen al héél snel naar het opleveren van de nieuwe lokalen verhuisden naar de nieuwbouw, is wel te begrijpen.

In aanwezigheid van alle kinderen was de rode loper uitgelegd en de entree versierd met vlaggetjes en ballonnen. Daarna was het de beurt aan meester Tom Meeusen om tekst en uitleg te geven over het ontstaan van de school en haar naam. En na het zingen van het nieuwe Canada schoollied was de kinderburgemeester aan de beurt. Zij vertelde hoe zij kinderburgemeester was geworden en ook over haar 'taken' . Hierna knipte zij na het aftellen en onder luid gejuich en geknal van Party Poppers, het rode lint door.

Een mooi en feestelijk moment voor de Canadaschool die dit met hulp van de gemeente Doetinchem heeft kunnen realiseren. Hierna bezochten alle kinderen de nieuwe lokalen en kregen zij nog een kleine traktatie en werd een leuke en feestelijke opening afgesloten.

Meer berichten