Zonder klanten af en toe lekker dansen!


<p>Martijn, Patrick Post (begeleider) en Tamara (beide van Tesoro eten & drinken) in &lsquo;t Brewinc. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Martijn, Patrick Post (begeleider) en Tamara (beide van Tesoro eten & drinken) in ‘t Brewinc. (foto: Roel Kleinpenning)

(Foto: Roel Kleinpenning )

Zonder klanten af en toe lekker dansen!

  Nieuwsflits

Doetinchem - “De horeca is nu dicht en ik mis het omgaan met de klanten om even een praatje te maken”, zegt Martijn, deelnemer van Elver, die in de bediening bij Tesoro in ’t Brewinc werkt.

door Carla van der Meer

“We doen nu afhaalmaaltijden, met broodjes en soep. Het is heel leuk om hier weer te kunnen werken en om elkaar weer te zien. Nu er geen klanten zijn, hebben we meer tijd voor bakken. Dat is leuk.”

Tamara, deelnemer van Elver, werkt ook bij Tesoro. Zij mist eveneens het omgaan met de klanten. “Het is moeilijk dat we nu geen praatje met de klanten kunnen maken. Maar het is nu wel rustiger werken. Dat is wel fijn. Anders is het druk met klanten. We hebben meer tijd om dingen te doen en we kunnen nu zelfstandiger werken. Nu er geen klanten zijn, kunnen we af en toe de muziek heel hard zetten en dan gaan we dansen. Het was saai om thuis te zijn. We hadden wel een groepsapp om te horen hoe het met iedereen ging.”

“Tijdens de eerste lockdown hebben onze deelnemers thuis bij hun woongroepen gewerkt”, zegt Patrick Post, activiteitenbegeleider bij Tesoro. “De horeca ging op 1 juli weer open. En we hebben toen alle coronamaatregelen genomen. Nu, met de tweede lockdown, hebben we een aangepaste dagbesteding. De deelnemers zijn hier bij Tesoro aan het werk en ze bakken koekjes voor alle woongroepen van Elver. Maandag zijn we begonnen met afhaalmaaltijden. Deze kunnen online of telefonisch besteld worden. Ook zijn deelnemers in de bibliotheek aan het werk met boeken schoonmaken en gereserveerde boeken klaarzetten.”

Tijdens corona is het voor iedereen op een andere manier werken. “Maar dit heeft ook voordelen”, laat Post weten. “Onze deelnemers leren nu nieuwe dingen, zoals snijtechnieken, bakken en koken. Dit creëert meer zelfstandigheid. We zien ze groeien. Nu we geen gasten mogen ontvangen, is het rustiger hier en hebben we meer tijd om hen te begeleiden. Binnenkort komen de opdrachten voor de kerstpakketjes. Zo zijn we steeds nieuwe dingen aan het doen. We hebben nu samen met de medewerkers het ritme te pakken. Dat hebben ze verbazend snel opgepakt.”

“Midden maart moesten we uiteraard Klei & Kunst ook sluiten”, vertelt Nadine de Heer. “Begin juni zijn we kleinschalig begonnen met een beperkt aantal dagen. De deelnemers hadden behoefte om elkaar weer te ontmoeten. Ze misten elkaar. De structuur en de sociale contacten zijn heel belangrijk. We merken dat door de regels onze deelnemers wat aan zelfstandigheid hebben ingeleverd.”

Meer berichten