Koninklijke Erepenning voor Stichting Bibliotheek West-Achterhoek


<p>Wieb Broekhuijsen. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Wieb Broekhuijsen. (foto: Roel Kleinpenning)

(Foto: Roel Kleinpenning)

Koninklijke Erepenning voor Stichting Bibliotheek West-Achterhoek

  Nieuwsflits

DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans reikt vandaag een Koninklijke Erepenning uit aan Stichting Bibliotheek West-Achterhoek, in verband met het 100-jarig bestaan in 2019.

Wieb Broekhuijsen, directeur-bestuurder van Stichting Bibliotheek West-Achterhoek, zal de Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen.
De uitreiking vindt, in verband met de coronamaatregelen, plaats tijdens een besloten bijeenkomst in de bibliotheek.

Op 28 november 1918 werd de ‘Vereeniging Openbare Leeszaal’ in Doetinchem opgericht. Op 11 augustus 1919 kon de vereniging haar gebouw voor bezoekers openstellen. Door een fusie van de afzonderlijke bibliotheekstichtingen uit Doesburg, Doetinchem, Hengelo Gld, Vorden en Zelhem werd in 2007 Basisbibliotheek West-Achterhoek gevormd. Sinds de ingebruikname van de bibliotheek in 1919 is zij een belangrijk onderdeel van de Doetinchemse samenleving en de omliggende dorpen en steden.
In 2019 kwamen 235.000 mensen naar de hoofdvestiging in Doetinchem. Honderden mensen worden door de bibliotheek op weg geholpen met taal of digitale vaardigheden. De bibliotheek is niet alleen een uitleen- en informatiecentrum, maar ook een ontmoetingsplaats. Er wordt een kopje koffie gedronken, een tijdschrift gelezen en gestudeerd. De bibliotheek is er voor iedereen.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden uitgereikt aan verenigingen, stichtingen en instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Een Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging, stichting of instelling.

Meer berichten