Get A Grip maakt ‘HartBeatRadio’ programma voor UMC-Utrecht


Foto: Paul Snelders

Get A Grip maakt ‘HartBeatRadio’ programma voor UMC-Utrecht

  Nieuwsflits

Doetinchem - Get A Grip-FM is onderdeel van sociale onderneming Werkraat in Doetinchem. Na bemiddeling van stichting ‘Toeterjoepies’ mochten de radiomakers van Get A Grip voor de cardiologen en medewerkers van het UMC-Utrecht een radioprogramma bedenken, maken, presenteren én live uitzenden in het Utrechtse ziekenhuis.

In het UMC wordt natuurlijk ook al maanden nogal ‘anoniem’ gewerkt achter mondkapjes, of zelfs volledig onherkenbaar in beschermende kleding. Hierdoor hebben veel collega’s elkaar al een tijdje niet meer ‘in het echt’ gezien, reden genoeg om daar voor even verandering in te brengen. 

Goede Doelen projecten

Stichting Toeterjoepies coördineert landelijk goede doelen-projecten voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor dit project werd Get A Grip-FM benaderd om de ziekenhuis medewerkers in een live radioshow een hart onder de riem te steken; Samen werd een programma bedacht met als titel ‘HartBeatRradio’,waarin de artsen en verpleegkundigen elkaar nog wat beter konden leren kennen.

Er werden telefonische interviews met artsen en verpleegkundigen gedaan en het nieuwsbulletin stond voor deze keer vol met weetjes en feitjes over de cardiologie afdeling en z’n medewerkers. Ook de vaste rubriek ‘Gerrits Weerproat’ maakte een speciale editie van zijn weerbericht, met natuurlijk het weer voor de regio Utrecht.

Spannend om te maken

Voor de deelnemers van Get A Grip-FM was het een enorme uitdaging om nu eens een drie uur durende radioshow te maken onder best wel grote druk. Alles werd live opgenomen, netjes op maat ‘ge-edit’ en voorzien van passende jingles en voice-overs. Tussendoor werden de verzoeknummers van de artsen en verpleegkundigen op ludieke wijze aangekondigd. Het was een spannend, maar ook heel bijzonder avontuur om een programma voor zo’n specifieke doelgroep te mogen maken!

De uitzending is nog terug te luisteren via www.getagrip.fm

Meer berichten