Lionsclub Bronckhorst en Voedselbank Doetinchem zamelen DE-waardepunten in voor pakken koffie


Koffie.
Koffie. (Foto: Pixabay)

Lionsclub Bronckhorst en Voedselbank Doetinchem zamelen DE-waardepunten in voor pakken koffie

  Nieuwsflits

DOETINCHEM - Lions Club Bronckhorst vraagt ook dit jaar weer aan inwoners van de gemeente Doetinchem en Bronckhorst om in december en januari waardepunten van Douwe Egberts in te leveren. Daarmee wordt koffie gekocht voor de Voedselbank. Douwe Egberts steunt deze actie en gaat de donaties met 15 procent verhogen.

De inzameling is een landelijke actie, waaraan LC Bronckhorst ook dit jaar weer meedoet. Op diverse punten, veelal in winkels, staan speciale boxen waarin de punten kunnen worden gedeponeerd.

Koffie is een lang houdbaar product en wordt nauwelijks aan voedselbanken gedoneerd, terwijl deze daar juist om zit te springen. Deze inzamelingsactie is op meerdere plaatsen in Nederland een succes geweest de afgelopen jaren.

Lions Club Bronckhorst wil hiermee ook dit jaar weer haar steentje bijdragen aan de Voedselbank, die wekelijks pakketten verspreidt. Geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden krijgen die pakketten, met daarin voedsel dat grotendeels door producenten en distributeurs beschikbaar is gesteld.

De inzameldozen voor de Douwe Egberts-waardepunten staan bij de volgende winkels en supermarkten in de gemeente Doetinchem en Bronckhorst. Coop Steenderen, Vorden, Zelhem en Doetinchem, Spar in Hummelo, Welkoop in Hengelo en Toldijk, Bruna in Vorden, Plus in Wehl en Doetinchem en de AH in Hengelo en Doetinchem.

De inzameldozen zullen blijven staan tot eind januari 2021. Mocht er in de buurt geen doos staan kunnen de punten worden opgestuurd naar Voedselbank Doetinchem, Edisonstraat 48a 7006 RE Doetinchem.

Verzoek is om, indien mogelijk, de waardepunten in bundels van 1000 punten in te leveren. Alles is welkom.

Meer berichten