<p>De Catharinatoren in hartje Doetinchem. (foto indebuurt.nl)</p>

De Catharinatoren in hartje Doetinchem. (foto indebuurt.nl)

(Foto: )

Al 3.000 bezoekers 'klimmen' toren op

  Nieuwsflits

DOETINCHEM – Een maand na de onthulling van Doetinchems nieuwste toeristische attractie, hebben al meer dan 3.000 Doetinchemmers en andere wereldburgers de Catharinatoren virtueel beklommen. In deze Coronatijden is de digitale beleving in Virtual Reality compleet veilig en zonder test te verkrijgen via www.catharinatoren.nl

Namens de stichting Promotie Catharinatoren geeft Gerben van Hardeveld aan zeer verheugd te zijn over de hoge bezoekcijfers. "Dit hadden we niet verwacht, wel gehoopt natuurlijk. Tot in Zweden en Nieuw-Zeeland aan toe hebben (oud-) Doetinchemmers de toren inmiddels (virtueel) beklommen en de stad van boven kunnen bewonderen. We zijn ook heel blij met andere initiatieven rondom de toren en de binnenstad. Samen maken we Doetinchem mooier en de inwoners trotser!."

Ondanks de lockdown staat de toren flink in de (blauwe) schijnwerpers en wordt ook nog eens bezongen in het gedicht ‘Mijn Vrouw' van stadsdichter Eddy Buiting. Dit gedicht is speciaal voor de onthulling van de Virtuele Beklimming geschreven en door hem live ingesproken en ook te vinden op de site. Momenteel wordt door de stichting gewerkt aan integratie van de video's over de Catharinatoren in een lespakket voor de Doetinchemse basisscholen. Dit gebeurt samen met het Stadsmuseum en het didactisch team van 't Prisma.

Meer berichten