Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Magic Moments


Foto:
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Magic Moments

  Nieuwsflits

Het was te rustig deze oudjaarsnacht. Sinds wij in Doetinchem wonen wordt onze kamer dan na twaalf uur gevuld met buurtvrienden. Als er weer een lid van de harde kern binnenkwam werd er een toast uitgebracht. Het leek zo gewoon maar het waren achteraf Magic Moments.

Tussen de glaasjes door keken we naar het laatste vuurwerk. We misten dit jaar onze buurtvrienden, en ondanks dat wij geen liefhebbers van geknal zijn, misten we ook dat sfeervolle vuurwerk. Op tv zag ik de opgeblazen Bruls die dat plezier helemaal wil verbieden, gelukkig gaat hij ook daar niet over. Het lijkt er verdacht veel op dat hij de burgemeester uit Zwiebertje wil zijn. Die rol is met hem op de loop gegaan. Hij lijkt erg tevreden met zichzelf en komt vaak te pas en onpas ‘vol’ in beeld.

Zo zei hij net voor het nachtelijk geweld zou uitbreken (volgens hem), dat alle verloven van de bromsnorren in Nederland zouden worden ingetrokken. Wij keken om twaalf uur vanaf ons balkon naar een twaalftal vrolijke jonge mensen die zeer bescheiden vuurwerk afstaken bij de Walmolen. Zonder lawaai dronken ze daar samen een glaasje bij. Helemaal niets mis mee, sterker we voelden even de neiging om ons bij hen aan te sluiten. Tegen half een keken we naar opnamen van vrienden van Amstel 2020 en verlangden weer naar muziekfeesten.

Om dat gemis een beetje te compenseren zette ik de tv uit en draaiden we wat oude platen uit de zestiger jaren. Aangezien we de baan toch helemaal voor onszelf hadden, dansten wij op het nummer ‘Magic Moments’ van Perry Como. We hopen Bruls dit jaar zo weinig mogelijk in beeld te zien en verlangen naar het samen zijn met familie en vrienden. We verheugen ons nu al op de stadsfeesten met mooie muziek en op het muziek en zang weekend van 29 en 30 mei. We hopen dan alsnog ‘75 + jaar leven in vrijheid’ te vieren in de binnenstad. Vrij van het virus worden dat dan Magic Moments.

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden