Aron's laatste broodje shoarma


<p>Aron bakte op oudjaarsdag zijn laatste broodje shoarma. Naast hem zijn vrouw Geke. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Aron bakte op oudjaarsdag zijn laatste broodje shoarma. Naast hem zijn vrouw Geke. (foto: Roel Kleinpenning)

(Foto: )

Aron's laatste broodje shoarma

  Nieuwsflits

Doetinchem - Liefst 38 jaar bestierde Aron Shem-Tov in Doetinchem een shoarmazaak, en elke twintiger, dertiger of veertiger uit Doetinchem eindigde na een avondje stappen wel eens bij zijn zaak. Op oudjaarsdag maakte hij zijn laatste broodje.

door Remko Alberink

Een nieuw jaar, dat is voor Aron Shem-Tov zeker het geval. De populaire shoarmazaak wordt voortgezet door een ander, de Doetinchemmer en zijn vrouw Geke zijn gestopt met hun zaak. “Eigenlijk heeft Geke het besluit genomen om te stoppen”, stelt Aron aan het begin van dit jaar. “Ik heb COPD en zij zag mijn gezondheid achteruit gaan. Ze wil me echt niet op een dag onder de bar terugvinden.”

Aron (68) is blij dat het erop zit. “Maar aan de andere kant was ik er nog niet helemaal klaar mee. Ik heb mijn werk altijd als hobby gezien, een andere hobby heb ik niet. Ik moet nu leren loslaten. Natuurlijk waren er wel eens mindere dagen, maar eigenlijk heb ik altijd met plezier gewerkt.”

De laatste jaren is de shoarmamarkt anders geworden. “Shoarma is al in Nederland vanaf de zestiger jaren, de döner kwam pas in de tachtiger jaren”, haalt Aron de geschiedenis op. “Maar door de euro, de crisis en de toegenomen concurrentie is het allemaal anders geworden. Hoeveel broodjes ik wel niet gemaakt heb? Geen flauw idee, ik heb ze niet geteld.”

Hoe populair de döner ook is, Aron blijft van de shoarma houden. “Shoarma is echt vlees, döner is geperst vlees, daar moet heel veel groente bij.” Hij heeft nu tijd genoeg, bang voor een zwart gat is hij niet. “Ik heb kinderen en kleinkinderen, met mij komt het wel goed, maar of ik ook een andere hobby zal vinden, dat betwijfel ik.”

Meer berichten