QR-Route in Park Overstegen groot succes


Foto:

QR-Route in Park Overstegen groot succes

  Nieuwsflits

Doetinchem - Heb je even helemaal genoeg van het binnen zitten? Ga dan met je gezin naar park Overstegen in Doetinchem en loop de QR-Route. Sportief, gezellig en gezond. In het park hebben de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Doetinchem verschillende QR-codes opgehangen die samen een route vormen die je kunt lopen. Iedere QR-code staat voor een leuke opdracht. Vele kinderen en gezinnen gingen jou al voor.

Nu de kinderen vanwege de coronamaatregelen niet meer naar school kunnen, komt men veel minder in beweging. Kijkende naar de cijfers van een recent onderzoek zien we dat 3 op de 4 kinderen minder in beweging komen ten opzichte van voor de corona en bewegen we bijna een uur minder per dag.

Leuke activiteit voor het weekend

De buurtsportcoaches van Sportbedrijf Doetinchem vinden het daarom hoog tijd dat we samen in beweging komen. Heb je al eens gehoord van de term ‘the daily mile’? Iedere dag een kwartiertje lopen waarbij je ongeveer 1,5 kilometer aflegt. In combinatie met de QR-codes die we hebben opgehangen in park Overstegen belooft het een gezonde en sportieve onderbreking te worden of een leuke activiteit voor in het weekend. Wie weet kom jij ook nog een Schotse hooglander tegen!

Tot 18 januari

Hoe scan je de QR-code? Open de camera op je telefoon en richt deze op de QR-code. Hij vraagt dan om YouTube te openen. Lukt dit niet? Download dan een QR scanner op je telefoon. Omdat de filmpjes op YouTube staan is een internetverbinding noodzakelijk. Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie foto’s en video’s, die kun je sturen naar onze social media kanalen, genaamd; Sportservice Doetinchem. De codes blijven in ieder geval hangen tot 18 januari. Veel plezier.

Nieuwe QR-Route op Sportpark Zuid

Vanwege het succes in park Overstegen en de vele foto’s die zijn ingestuurd is er besloten om nog een QR-Route te maken. Vanaf zaterdag 16 januari is het ook mogelijk een QR-route te lopen op Sportpark Zuid. Houd onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie.

Meer berichten