Stranden van Leisurelands in 2020 erg populair bij vakantie vieren in eigen land


Foto:

Stranden van Leisurelands in 2020 erg populair bij vakantie vieren in eigen land

  Nieuwsflits

Braamt - Het is deze wintermaanden niet meer goed voor te stellen, maar afgelopen zomer trokken Nederlanders er massaal op uit. Dagjes uit en vakantie vieren in eigen land waren in 2020 populairder dan ooit. Met zijn allen herontdekten we Nederland, omdat een vakantie naar het buitenland door Covid-19 er veelal niet in zat. Ook de recreatiegebieden van Leisurelands werden goed bezocht. 

Het was geen recordjaar, maar met bijna vier miljoen strandbezoekers is het in deze omstandigheden zeker een goed jaar geweest. Leisurelands is blij dat er ruimte genoeg is op de recreatiegebieden voor jong en oud om fijn en veilig te kunnen recreëren. 

Met Hemelvaart en Pinksteren werd het extreem mooi weer. Na een periode van thuis zitten, trok iedereen er massaal op uit. Hans Huisman, operationeel manager en coronaverantwoordelijke bij Leisurelands: “Meer dan ooit kregen we te maken met ‘crowd management’. Op mooie dagen werd continu gemonitord hoe druk het was op de stranden. Zo konden we op enkele recreatiegebieden een paar keer geen nieuwe bezoekers meer toelaten. Door continue berichtgeving op onze website en social mediakanalen en door ter plekke met duidelijke bebording te werken, konden we dit in goede banen leiden. Het heeft nergens tot vervelende situaties geleid en de veiligheid werd gewaarborgd.”

Onder andere Rhederlaag, Hilgelo, Stroombroek en Hambroekplas werden in 2020 weer goed bezocht. Ruim 1 miljoen mensen trokken erop uit om te ontspannen of actief bezig te zijn op de recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers. Vooral Hilgelo werd in 2020 herontdekt door onze oosterburen.

Stroombroek trok vorig jaar 275.000 bezoekers. Strandbezoekers zijn badgasten, maar ook actieve recreanten zoals wandelaars, vissers, duikers etc. en bezoekers van evenementen. Gasten van ondernemers die gevestigd zijn op de recreatiegebieden zoals jachthavens, campings, golfbanen, wellnessresorts, outdoorbedrijven, restaurants et cetera zijn hierin niet meegerekend.  

Meer berichten