Docenten Metzo College leren zelf van Online Open Dag


<p>Camiel Steverink bij het Metzo College.</p>

Camiel Steverink bij het Metzo College.

(Foto: )

Docenten Metzo College leren zelf van Online Open Dag

  Nieuwsflits

DOETINCHEM – De gebruikelijke ‘open dagen’ van de scholen in het voortgezet onderwijs zijn dit jaar anders dan anders. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk dat leerlingen uit groep 8 en hun ouders een kijkje nemen in de schoolgebouwen. Voor de scholen zorgt dat voor een mooie uitdaging om zichzelf op een andere, creatieve manier te presenteren. Bij het Metzo College levert dit veel positieve zaken op.

“Binnen het Metzo College hebben we vier kernwaarden, namelijk vertrouwen, optimisme, ontwikkeling en autonomie”, vertelt adjunct-directeur Camiel Steverink. “Dat deze open dag een digitale online open dag moest worden was al snel duidelijk. We hebben toen onderzocht of we hierbij externe partijen moesten betrekken. We concludeerden als team al vrij snel dat we dat echt zelf wilden doen. Sterker nog, we zijn van mening dat we dat ook móeten, als we ‘ontwikkeling’ en ‘optimisme’ ook op onszelf willen toepassen en dat gaan we dus ook doen. Ja, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik verrast ben over de dingen die er zijn uitgedacht en uitgewerkt.”

Inkijk

De Online Open Dag, die op vrijdag 29 januari plaatsvindt geeft nieuwe leerlingen en hun ouders een mooie inkijk over de vmbo school. Zo kan er via het platform ‘Teams’ gechat worden met docenten en andere medewerkers en kunnen er vragen gesteld worden. Ook kunnen er live presentaties gevolgd worden over diverse onderwerpen en kan er een virtuele wandeling door het schoolgebouw gemaakt worden.

Digitale wandeling

“Die digitale wandeling, daar ben ik echt trots op”, laat Steverink weten. “Dat is best een uitdagende klus waarbij veel technologie komt kijken. We hebben in onze school zelf al veel apparatuur die hierbij goed van pas kwam. Samen met onze oud-collega Marcel Caerteling komt er een prachtige digitale wandeling online te staan.” 

Caerteling is een fervent filmer en heeft de nodige kennis om met behulp van nieuwe technologie een mooie virtuele rondwandeling door de school te produceren. “Het gebouw lijkt wel leeg, omdat er geen leerlingen aanwezig zijn op school, maar door oude filmpjes te gebruiken van voor de coronatijd, zitten er toch ook veel momenten in waarop te zien is hoe het dagelijkse leven in het Metzo College er uitziet.”, aldus Caerteling.

Hoewel een fysiek bezoek aan de school zorgt voor meer beleving en sfeer ‘proeven’ is de ‘online open dag’ variant een goed en leerzaam alternatief. “Als team heeft het onze creativiteit geprikkeld, hebben we zelf soms buiten onze eigen comfort zone gewerkt en ontdekt hoe motiverend dat kan zijn. Dat kunnen we daarom ook weer goed overdragen op de leerlingen in onze school. Een mooie win- win situatie dus”, concludeert Steverink.

De Online Open Dag is op vrijdag 29 januari te volgen via de website www.metzocollege.nl

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Meer berichten