Onderwijsgesprek: Onderwijs na COVID-19


Foto:

Onderwijsgesprek: Onderwijs na COVID-19

  Nieuwsflits

Doetinchem - Sjef Drummen, vice-voorzitter van de Taskforce Ontwikkelingsgericht Onderwijs (TOO), gaat onder leiding van Wendelien Wouters met onderwijsprofessionals en de mensen thuis in gesprek over de toekomst van het onderwijs. Deze speciale online editie van Het Onderwijsgesprek is op 3 februari vanaf 20.00 uur gratis te volgen via de livestream.

Spreker Sjef Drummen duikt samen met de kijkers aan de hand van stellingen in de ideale leeromgeving voor kinderen. Aan bod komen deze editie van Het Onderwijsgesprek de 10 geboden van het 21e eeuwse leren, de praktijk van het Agora onderwijs en het verschil tussen de rol van coach en leraar.

Een panel van Achterhoekse onderwijsprofessionals mengt zich in de discussie en brengt de consequenties voor de dagelijkse praktijk in het onderwijs in kaart. Ook de kijkers worden actief betrokken bij het gesprek.

De leden van de TOO brachten onlangs het boek ‘Onderwijs na COVID-19’ uit, waarin ze uitleggen waarom een fundamentele verandering in het onderwijsstel nodig is. Wat wordt het ‘nieuwe normaal’ in het onderwijs? Zij stelt dat het leerstofjaarklassensysteem daarom vervangen moet worden door een ontwikkelingsgericht onderwijssysteem. Hierin zijn onder meer klassen, lesroosters, toetsen en zittenblijven verleden tijd.

Deelname is gratis. De livestream is te volgen op www.amphion.nl/onderwijsgesprek. Info: info@amphion.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden