Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Arts


Foto:
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Arts

  Nieuwsflits

Vorige week was er voor het gemeentehuis een demonstatie van mensen van buiten Doetinchem tegen het democratisch genomen besluit een avondklok in te stellen. Ze maakten dat kenbaar door het afsteken van vuurwerk en het verrichten van lichte vernielingen.

De politie stond er bij en keek er naar. Dat is anders dan een zoon van een vriend bij de eerste virusgolf ’s avonds overkwam toen hij met twee vrienden te dicht bij elkaar op een bankje in zijn dorp zat te chillen. De studenten kregen een bekeuring van 390 euro en een strafblad aangezegd en omdat ze daar heftig op reageerden werden ze gelijk een nacht opgesloten in Doetinchem.

Ik ben voor het recht van demonstreren, en tegen elke vorm van geweld, toch blijft het lastig om de jeugd uit te leggen dat je verboden vuurwerk mag afsteken en lichte vernielingen mag aanrichten maar niet vreedzaam op een bankje mag zitten.

In Amsterdam ging dat anders en werd het Museumplein leeg geveegd door de ME omdat men daar ook met vuurwerk en zonder vergunning demonstreerde tegen het ‘niet-bestaande’ virus. In het Journaal kwam een man in beeld die vol trots zei: “Ik ben verdomme arts, ik ben hier om het land te redden omdat artsen Nederlanders vermoorden met dat vaccin.” Hij raasde verder: “Er liggen helemaal geen coronapatiënten op de IC, dat is fakenieuws. Die artsen krijgen 20.000 euro per patiënt.”

Deze homeopathisch arts stond, zonder mondkapje, ons land te beschermen omdat hij blijkbaar de techniek kent alleen maar ‘in te ademen’, waardoor anderen niet door hem besmet worden.

Terug naar de rare (dokter) vogel. Soms kun je een artsentitel ten goede misbruiken. In de oorlog lagen de Duitsers net buiten Gaanderen in stelling. Toen ‘s nachts een Engelse bommenwerper werd neergeschoten, besloot winkelier/caféhouder Jan Arts door de linies heen te fietsen richting de Slangenburg om de piloten te helpen. Toen een Duitse soldaat schreeuwde: “Halt, oder ich schieße!”, riep de dapper doorfietsende cafébaas: “Nicht schießen! Ich bin bin Arts.”

Goed gaon

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden