Actie Rotary Club met Nationaal Fonds tegen Kanker voor Inloophuis Oude IJssel


<p>V.l.n.r. Namens Rotary Club Doetinchem overhandigen Frank Jansen en Jeroen Sanders de cheque aan bestuursleden Ton ten Have en Henk Wubbels van het Inloophuis Oude IJssel.</p>

V.l.n.r. Namens Rotary Club Doetinchem overhandigen Frank Jansen en Jeroen Sanders de cheque aan bestuursleden Ton ten Have en Henk Wubbels van het Inloophuis Oude IJssel.

(Foto: Roel Soer)

Actie Rotary Club met Nationaal Fonds tegen Kanker voor Inloophuis Oude IJssel

  Nieuwsflits

Doetinchem - Het Inloophuis Oude IJssel biedt in een veilige en huiselijke omgeving ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. Het inloophuis krijgt op geen enkele wijze steun vanuit de overheid, van zorgverzekeraars of via subsidies en is dus volledig afhankelijk van giften en donaties. Via serviceclubs. Via particuliere initiatieven. De jaarlijkse kosten bedragen 50.000 euro. 

Medio december 2020 startte Rotary Club Doetinchem een actie voor het Inloophuis Oude IJssel. Na enkele weken kon medio januari een cheque worden overhandigd van maar liefst 25.000 euro. 

Bijeengebracht door diverse clubleden, bedrijven, particulieren en het Nationaal Fonds tegen Kanker dat een substantieel deel van de donaties verdubbelde. Bestuursleden van de Rotary Club Doetinchem Frank Jansen (community service) en Jeroen Sanders (voorzitter) reikten de cheque uit aan Ton ten Have en Henk Wubbels, respectievelijk penningmeester en voorzitter van het Inloophuis. 

Lon Claassen, voorzitter van het Nationaal Fonds tegen Kanker, was digitaal bij de uitreiking aanwezig. Zie ook www.inloophuisoudeijssel.nl.

Meer berichten